Δείτε πώς στηρίζει τον αγώνα κατά της COVID-19 η Gillette. Μάθετε περισσότερα
close

Προστασία του πλανήτη μας

Προστασία του πλανήτη μας

Η Gillette δεσμεύεται να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για κάθε άνδρα, σε κάθε ηλικία και στάδιο στη ζωή του, να αναδείξει τον καλύτερο εαυτό του. Το όραμά μας είναι να προσφέρουμε εκπληκτικές εμπειρίες περιποίησης της τριχοφυΐας του σώματος, ενώ ταυτόχρονα κάνουμε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για τις επόμενες γενιές. Ως ηγέτης στα προϊόντα περιποίησης τριχοφυΐας σώματος, γνωρίζουμε τη σημασία μιας ισχυρής κληρονομιάς. Γι’ αυτό τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά προγράμματα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι σε όλα όσα κάνουμε. Θέλουμε τα προϊόντα μας να εξυπηρετούν και να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό σήμερα, αύριο και μελλοντικά.

Πάνω από 800 εκατομμύρια καταναλωτών σε ολόκληρο τον κόσμο μας εμπιστεύονται για την περιποίηση τριχοφυΐας του σώματός τους. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε σε αυτούς τους άνδρες και αυτές τις γυναίκες τα καλύτερα προϊόντα περιποίηση τριχοφυΐας σώματος, ενώ ταυτόχρονα προστατεύουμε τους πόρους του πλανήτη μας.

Θέλουμε να συμβάλλουμε στον καθορισμό νέων προτύπων περιβαλλοντικής αριστείας, χρησιμοποιώντας λιγότερους πόρους μέχρι το έτος 2030. Για να το κάνουμε αυτό, σκοπεύουμε να βελτιώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα σε διάφορους τομείς, όπως η συσκευασία, τα απόβλητα προϊόντων, η εξοικονόμηση νερού, οι παρασκευαστικές γραμμές και η προμηθευτική μας αλυσίδα. Δεσμευόμαστε επίσης πλήρως στην παροχή προϊόντων ανώτατης ποιότητας στους καταναλωτές και στη χρήση ασφαλών συστατικών που μπορούν να εμπιστευτούν.

Καθώς εργαζόμαστε σκληρά να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατέψουμε τον πλανήτη μας, έχουμε θέσει σαφείς στόχους και έχουμε κάνει σημαντικά βήματα μπροστά σε διάφορους τομείς:

Μείωση αποβλήτων προϊόντων και συσκευασίας
για την

ελαχιστοποίηση των εναπομείναντων υλικών, όταν οι καταναλωτές χρησιμοποιούν
τα προϊόντα μας

Ανακυκλώσιμη συσκευασία

Προσπαθούμε να επιτύχουμε έως και 100% ανακυκλώσιμη συσκευασία, συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου PCR για τις λεπίδες και τις ξυριστικές μηχανές μέχρι το 2022.

Άνεση

Οι ξυριστικές μηχανές με ανταλλακτικές κεφαλές (όπως η Fusion και η Mach3) θα παρέχουν έως και έναν μήνα βαθύ, άνετο ξύρισμα και αυτές οι λαβές θα κρατήσουν χρόνια!

Άνετα ξυρίσματα

Οι ξυριστικές μηχανές μίας χρήσης έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν έως και δέκα άνετα ξυρίσματα ανά ξυριστική μηχανή, συμβάλλοντας στην επιμήκυνση της διάρκειας ζωής της ξυριστικής, για καταναλωτές που προτιμούν αυτό το είδος.

Αντοχή

Δοκιμάζουμε νέες ανθεκτικές συσκευασίες σε πολλές αγορές, για να συμβάλλουμε στην αποτροπή της απόρριψης της συσκευασίας και της διατήρησης των πόρων.

Παγκόσμια εφαρμογή

Κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας πρόγραμμα ανακύκλωσης ξυριστικών μηχανών σε συνεργασία με την Terracycle στις ΗΠΑ το 2019, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να επιστρέψουν όλα τα είδη ξυριστικών για επαναχρησιμοποίηση. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να επεκτείνουμε αυτό το πρόγραμμα σε περισσότερες τοποθεσίες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Βελτιώσαμε τις κατασκευαστικές
μας λειτουργίες και το αποτύπωμα
της προμηθευτικής αλυσίδας,

κάνοντας βελτιώσεις για περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης ενέργειας,
νερού, παραγωγής αποβλήτων και εκπομπών στο μέλλον.

 

Μηδενικά παρασκευαστικά απόβλητα σε χωματερές

Είμαστε περήφανοι που έχουμε επιτύχει την πιστοποίηση «Zero Manufacturing Waste to Landfill» στο παγκόσμιο δίκτυο εργοστασιακών εγκαταστάσεών μας και που ήμασταν από τους πρώτους στον κλάδο μας που τη λάβαμε.

 

Κατανάλωση νερού

Προγραμματίζουμε μείωση 35% στην κατανάλωση νερού ανά παραγωγή μέχρι το 2030.

 

Μείωση κατανάλωσης ενέργειας

Τα τελευταία 10 χρόνια, μειώσαμε την κατανάλωση ενέργειας στις εργοστασιακές μας μονάδες κατά 392.851 GJ (Gigajoule). Πρόκειται για αρκετή ενέργεια για να ηλεκτροδοτήσει πάνω από 17 εκατομμύρια σπίτια. Δεσμευόμαστε να κάνουμε ακόμη περισσότερα και προσπαθούμε να επιτύχουμε έως και 100% αγορασμένη ανανεώσιμη ηλεκτροδότηση μέχρι το 2030. Μειώσαμε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 26% τα τελευταία 10 χρόνια. Αυτό το ποσοστό αντιστοιχεί σε 69.499 MT (μετρικοί τόνοι).

Παροχή αξιόπιστων
προϊόντων και συστατικών

για εμπειρία υψηλής ποιότητας στα οποία οι
καταναλωτές μπορούν να στηριχθούν.

 

Δοκιμασμένα από καταναλωτές

Κάθε νέο προϊόν της Gillette εξετάζεται υπεύθυνα από χιλιάδες καταναλωτές πριν την κυκλοφορία.

 

Διασφάλιση ποιότητας

Κάθε νέα ξυριστική μηχανή Gillette δοκιμάζεται από χιλιάδες καταναλωτών πριν την κυκλοφορία. Επίσης, επιθεωρούμε κάθε λεπίδα ξυριστικής μηχανής της Gillette πάνω από 75 φορές συνολικά.

 

Έρευνα και ανάπτυξη

Ηγούμαστε στον τομέα Ε&Α του κλάδου μας με έμπειρους επιστήμονες, ερευνητές και μηχανικούς και έχουμε την εμπειρία κατασκευής ξυριστικών μηχανών πάνω από έναν αιώνα.

 

Συστάσεις

Τα προϊόντα μας συστήνονται από δερματολόγους σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και ηγετικές επιστημονικές οργανώσεις όπως η Skin Health Alliance, η British Skin Foundation, το Dermatology Review Panel (DRP) στον Καναδά και η Deutsche Haut- und Allergiehilfe (DHA) στη Γερμανία και ακόμη παραπάνω.

 

Smart Label

Συμμετέχουμε στο πρόγραμμα Smart Label στις ΗΠΑ, για την προώθηση της διαφάνειας συστατικών για τους καταναλωτές. Επίσης προσπαθούμε να συμπεριλάβουμε τους καταλόγους συστατικών των προϊόντων μας στους ιστοτόπους μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Βελτιώνουμε την
εξοικονόμηση νερού

εξερευνώντας τρόπους να εξοικονομήσετε
νερό κατά τη διάρκεια και μετά το ξύρισμα.

 

Εκμοντερνισμένες ανταλλακτικές κεφαλές ξυριστικής μηχανής

Οι ξυριστικές μας μηχανές διαθέτουν λεπίδες που έχουν σχεδιαστεί για εύκολο ξέπλυμα, ώστε να εξοικονομείτε χρόνο και νερό για το ξύρισμα.

 

Εξοικονόμηση νερού

Έχουμε δεσμευτεί να προωθούμε την ενημέρωση για την εξοικονόμηση νερού κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ξυρίσματος.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Αναδεικνύοντας τον καλύτερο εαυτό
της κοινωνίας μας