Μια νέα προοπτική στο ξύρισμα ακριβείας

Πιστεύουμε ότι αυτό που δείχνει ένας άνδρας στον κόσμο, το πώς φαίνεται, αισθάνεται και ενεργεί, έχει άμεσο αντίκτυπο στον κόσμο. Γι’ αυτόν τον λόγο υποστηρίζουμε τους άνδρες που προσπαθούν πάντα να δώσουν το καλύτερο που μπορούν, και γι’ αυτό δεσμευόμαστε να συμβάλουμε από την πλευρά μας ώστε να βοηθήσουμε όλους τους άνδρες να δείξουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.
θα σταματήσουμε να φτιάχνουμε ξυριστικές μηχανές όταν δεν θα μπορούμε να τις βελτιώσουμε άλλο.
Υπογραφή King C Gillette

Η ιστορία της Gillette είναι

Η ιστορία της Gillette είναι μια αέναη αναζήτηση της τελειότητας. Περικλείει μέσα της το πάθος για την επιστήμη και την τεχνολογία. Αλλά, πάνω από όλα, αφορά το ξύρισμα.

Η ιστορία του σύγχρονου ξυρίσματος ξεκινά με τους κουρείς.

Πριν από την έλευση των σύγχρονων κεφαλών ξυριστικών μηχανών, ο μόνος τρόπος να αποκτήσει κάποιος το καλύτερο και πιο βαθύ ξύρισμα ήταν να επισκεφτεί τον κουρέα για ένα επαγγελματικό ξύρισμα. Οι κουρείς είχαν ιδιαίτερη δεξιοτεχνία στο ξύρισμα, είχαν εξασκηθεί σε μια ποικιλία προσώπων και τύπων τρίχας και διέθεταν πολλά εργαλεία για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Αφού τύλιγε τα γένια και την επιδερμίδα σε ζεστή πετσέτα, ο κουρέας άπλωνε μια παχιά στρώση κρέμας ξυρίσματος στο πρόσωπο για να ενυδατώσει την επιδερμίδα και τα γένια.

Στη συνέχεια, ο κουρέας τέντωνε προσεκτικά την επιδερμίδα, τμήμα-τμήμα, για να δημιουργήσει μια επίπεδη επιφάνεια. Χρειαζόταν αρκετή δεξιότητα για να ασκηθεί η σωστή πίεση στη μονή λεπίδα του ξυραφιού για να κόψει στη σωστή γωνία, χρησιμοποιώντας την ευαισθησία των δαχτύλων και τις σωστές κινήσεις του καρπού του.

Έτσι, άφηνε την επιδερμίδα του πελάτη καθαρή, φρέσκια και λεία. Ήταν μια εμπειρία πολυτέλειας και χαλάρωσης, αλλά ήταν δαπανηρή τόσο οικονομικά όσο και χρονικά. Και πολύ δύσκολη για την κάνει ο καθένας μόνος του στο σπίτι του.

Σίγουρα υπήρχε καλύτερος και πιο οικονομικός τρόπος να απολαύσει ο κάθε άνδρας ένα πιο βαθύ και άνετο ξύρισμα. Σίγουρα υπήρχε τρόπος να μεταφέρουμε την καρέκλα του κουρέα στο μπάνιο μας.

Και τον ανακάλυψε ένας άνθρωπος που λεγόταν King C. Gillette. Ο King Gillette δημιούργησε την πρώτη ξυριστική μηχανή ασφαλείας ειδικά για να φέρει τα καλύτερα στοιχεία του ξυρίσματος του κουρέα στο σπίτι του κάθε άνδρα. Και παρόλο που προσδοκούσε να συνεχίσει να βελτιώνει τα σχέδιά του μέχρι να μην ήταν δυνατή περαιτέρω βελτίωση, η εξέλιξη των ανδρικών ξυριστικών μηχανών συνεχίστηκε και μετά τον θάνατο του King Gillette από την εταιρεία που φέρει το όνομά του.

Η ιστορία του ξυρίσματος αναπτύχθηκε παράλληλα με την εξέλιξη των ανδρικών ξυριστικών μηχανών. Το σχήμα της κεφαλής και ο αριθμός των λεπίδων έχουν αλλάξει με την πάροδο του χρόνου και προστέθηκε η κινούμενη κεφαλή στις λαβές (όπως στη ProGlide με τεχνολογία FlexBall) για να μιμείται τις κινήσεις του καρπού του κουρέα και να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή επαφή μεταξύ της ξυριστικής και της επιδερμίδας.

Κάθε καινούργια προσέγγιση στις ξυριστικές Gillette μας φέρνει πιο κοντά στην αναπαραγωγή της δεξιοτεχνίας του κουρέα. Όσο η τεχνολογία προχωρά, τόσο εξελίσσονται και οι ξυριστικές μηχανές, οι μηχανές περιποίησης,τα gel και οι αφροί ξυρίσματος και άλλα προϊόντα περιποίησης.

Το μέλλον του ξυρίσματος

Για περισσότερα από 100 χρόνια, οι άνδρες απευθύνονται στη Gillette για να καλύψουν τις ξυριστικές τους ανάγκες. Η εξέλιξη των προϊόντων μας πραγματοποιείται με βάση τις επιθυμίες των ανδρών: βαθύτερο ξύρισμα και περισσότερη άνεση.

Η ιστορία του ξυρίσματος συνεχίζει να συνεισφέρει στο μέλλον του σχεδιασμού ανδρικών ξυριστικών μηχανών της Gillette. Κάθε αλλαγή που κάνουμε στις ξυριστικές μηχανές και τις λεπίδες μας αποτελεί ένα βήμα που μας φέρνει πιο κοντά στην επίτευξη της αέναης αποστολής μας να προσφέρουμε το τέλειο ξύρισμα.

Ἐνας άντρας ήταν η αφετηρία για τη μακρά πορεία μας στο ξύρισμα ακριβείας, ο King C. Gillette. Το όραμά του αποτέλεσε την έμπνευση για περισσότερα από 100 χρόνια καινοτομίας, και μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία ξυρίσματος στον κόσμο. Και έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας!

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ

Ο King C. Gillette είχε την επαναστατική ιδέα για ξυραφάκια μίας χρήσης που θα ήταν εξαιρετικά λεπτά και ισχυρά, κάτι το οποίο οι ειδήμονες από το MIT είχαν αποφανθεί ότι είναι ανέφικτο. Το 1901, με την πρωτοποριακή εφεύρεσή του, ο Gillette κατέρριψε αυτήν τη θέση.

ΝΕΟ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ

Η Gillette® δημιουργεί ακόμα μια καινοτομία προσφέροντας πιο ακριβή γωνία της λεπίδας, βελτιωμένη λαβή και ρυθμίσεις ανοίγματος-κλεισίματος. Το πρώτο «εργαλείο ακριβείας»

ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗ ΜΗΧΑΝΗ

Παρουσιάστηκε η πρώτη ρυθμιζόμενη ξυριστική μηχανή με τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις: για αραιά, μεσαία και πυκνά γένια. Με την πάροδο του χρόνου προστέθηκαν περισσότερες ρυθμίσεις, καταλήγοντας στο σύνολο των εννέα. Αυτή ήταν η πρώτη ξεκάθαρη προσπάθεια της εταιρείας στη μηχανική να δημιουργήσει μια ξυριστική μηχανή που θα προσαρμόζει τη γωνίας της λεπίδας στο πρόσωπο.

TECHMATIC

Αυτό ήταν το πρώτο σύστημα ξυριστικής μηχανής με «ενιαίο σκέλος», τυλισσόμενο και ανασυρόμενο. Αυτό σήμαινε ότι ο χρήστης δεν θα χρειαζόταν πλέον να αγγίξει τη λεπίδα. Αυτός ο σχεδιασμός προσέφερε ιδιαίτερο στυλ και ήταν μια εξέλιξη της αρχικής Techmatic που αποτέλεσε βασική ξυριστική μηχανή της Gillette για πάνω από 30 χρόνια, μια έκφραση του πειραματισμού με τον industrial σχεδιασμό που κυριάρχησε στην εποχή.

TRAC II®

Η Gillette® παράγει το Trac II®, το πρώτο σύστημα ξυρίσματος με διπλή λεπίδα.

ATRA®

Η Gillette παρουσιάζει το σύστημα Atra / Contour, το πρώτο σύστημα ξυρίσματος με διπλή λεπίδα και περιστρεφόμενη κεφαλή, το οποίο επέτρεπε την καλύτερη εφαρμογή των λεπίδων στις καμπύλες του προσώπου για βαθύτερο ξύρισμα.

ATRA PLUS®

Η Gillette κυκλοφορεί το Atra Plus® / Contour Plus - το πρώτο ξυραφάκι με λιπαντική ταινία.

SENSOR®

Η Gillette κυκλοφορεί το Sensor®, το πρώτο ξυραφάκι με δύο ανεξάρτητες λεπίδες με έδραση ελατηρίων για υψηλό επίπεδο απόκρισης και αυτόματης προσαρμογής στο περίγραμμα του προσώπου.

MACH3®

Η Gillette υπερβαίνει κάθε πρότυπο απόδοσης με την MACH3® , την πρώτη ξυριστική μηχανή με τεχνολογία τριών λεπίδων για ακόμα βαθύτερο ξύρισμα και πιο λείο αποτέλεσμα.

M3POWER

Η Gillette παρουσιάζει το M3Power, το πρώτο σύστημα ξυρίσματος για χρήση σε νερό που χρησιμοποιεί τεχνολογία μπαταρίας και παράγει μικροδονήσεις που βοηθούν την ξυριστική μηχανή να γλιστράει στην επιδερμίδα για μια ευχάριστη και άνετη εμπειρία ξυρίσματος.

FUSION5

Πρώτη κυκλοφορία της σειράς ξυριστικών μηχανών Gillette Fusion5 Gillette Fusion5, σε απλή έκδοση και έκδοση με μπαταρία (Power). Διαθέτουν πέντε λεπίδες και υπερτερούν της MACH3 από κάθε άποψη, παρέχοντας το πιο βαθύ και άνετο ξύρισμα της Gillette.

BODY

Η Gillette αλλάζει το τοπίο της ανδρικής περιποίησης με την πρώτη ξυριστική μηχανή που κατασκευάστηκε για το ανδρικό σώμα—τη GILLETTE BODY

PROGLIDE®

Η ξυριστική μηχανή Gillette ProGlide με τεχνολογία FlexBall αποτελεί την επόμενη εξέλιξη στην επανάστασή μας για το ξύρισμα—μια ξυριστική μηχανή με περιστρεφόμενη κεφαλή, που σχεδιάστηκε για μέγιστη επαφή με κάθε καμπύλη του ανδρικού προσώπου

PROSHIELD

Gillette ProShield με λιπαντικές ταινίες ΠΡΙΝ και μετά από τις λεπίδες που δημιουργούν ασπίδα προστασίας κατά των ερεθισμών. Οι ξυριστικές μηχανές ProShield διαθέτουν επίσης τεχνολογία FlexBall.

GILLETTE SKINGUARD SENSITIVE

Gillette® SkinGuard είναι η πρώτη ξυριστική μηχανή που είναι ειδικά σχεδιασμένη για να προστατεύει την επιδερμίδα και να προλαμβάνει ερεθισμούς στους άνδρες με ευαίσθητη επιδερμίδα και ψευδοθυλακίτιδα.