Πως να ξυρίζετε το πρόσωπό σας – Συμβουλές ξυρίσματος για άνδρες

Πως να ξυρίζετε το πρόσωπό σας – Συμβουλές ξυρίσματος για άνδρες

Μια νέα μέρα ξεκινά και είναι η ιδανική στιγμή για να ετοιμαστείτε και να αρχίσετε κάτι μεγάλο. Μάθετε πώς να ξυρίζετε το πρόσωπό σας διαβάζοντας τις συμβουλές μας παρακάτω.

Είτε ξυρίζεστε για πρώτη φορά, είτε είστε επαγγελματίας, έχουμε για εσάς μερικές συμβουλές για το πώς να απολαύσετε ένα πιο απαλό και πιο άνετο ξύρισμα. Είναι απλό, το κάνουμε σχεδόν κάθε μέρα και, παρ' όλα αυτά, η σωστή μέθοδος αποτελεί θέμα ατελείωτων συζητήσεων. Οπότε αποφασίσαμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό το ανδρικό μαρτύριο, δημιουργώντας έναν απλοποιημένο οδηγό οκτώ βημάτων για τον τρόπο ξυρίσματος του προσώπου σας.

BHMA 1: Ενυδάτωση

Ενυδατώστε το δέρμα σας πριν το ξύρισμα

Αρχικά, ενυδατώστε για να βοηθήσετε στην ελαχιστοποίηση κοψιμάτων και ερεθισμών κατά το ξύρισμα. Συνιστούμε να ξυρίζεστε αμέσως μετά το μπάνιο ή κατά τη διάρκεια του μπάνιου σας. Με την ενυδάτωση, τα γένια μαλακώνουν, επιτρέποντας στην ξυριστική μηχανή να γλιστρά με περισσότερη ευκολία. Χρησιμοποιήστε προϊόντα απολέπισης ή καθαρισμού προσώπου, για να αφαιρέσετε τυχόν λιπαρότητα, ρύπους και νεκρό δέρμα και να προετοιμάσετε την επιδερμίδα σας για ένα άνετο ξύρισμα.

BHMA 2: Εφαρμογή κρέμας ξυρίσματος

Απλώστε κρέμα ξυρίσματος

Χρησιμοποιήστε gel ή αφρό ξυρίσματος. Αφού πρώτα δημιουργήσετε πλούσιο αφρό, απλώστε το σε όλο το πρόσωπο για να ενυδατώσετε τα γένια, να διευκολύνετε τις κινήσεις της ξυριστικής μηχανής και να προστατευτείτε από τους ερεθισμούς, όπως τα εξανθήματα, κατά το ξύρισμα. Μάθετε περισσότερα εδώ σχετικά με το γιατί χρειάζεστε κρέμα ξυρίσματος και τις διαφορές μεταξύ των gel και των αφρών ξυρίσματος.

BHMA 3: Έλεγχος για φθορά στις λεπίδες

ελέγξτε για θαμπές λεπίδες

Ελέγξτε τις λιπαντικές ταινίες. Εάν έχουν ξεθωριασμένη ή φθαρμένη όψη ή εάν οι λεπίδες φαίνεται να έχουν «στομώσει», ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξετε κεφαλή.

BHMA 4: Απαλές, ανάλαφρες κινήσεις

Ξυριστείτε με ελαφριές, απαλές πινελιές

Κάντε ανάλαφρες, απαλές κινήσεις αφήνοντας την ξυριστική να κάνει όλη τη δουλειά. Η Gillette Fusion5 Proglide διαθέτει κινούμενη τεχνολογία Flexball που προσαρμόζεται στις καμπύλες του προσώπου.

BHMA 5: Συχνό πλύσιμο των λεπίδων

Ξεπλένετε συχνά τις λεπίδες

Ξεπλένετε συχνά τις λεπίδες σας. Θυμηθείτε, μην ξυρίζεστε χωρίς κρέμα ξυρίσματος και μην περνάτε το ξυραφάκι πολλές φορές από το ίδιο σημείο, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό. Το χτύπημα της ξυριστικής στον νιπτήρα μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στα ανώτερης τεχνολογίας εξαρτήματα της ξυριστικής σας μηχανής.

BHMA 6: Ξύρισμα στην ίδια φορά και κόντρα

Ξύρισμα για και έναντι ινών

Λοιπόν, διαλέγουμε ξύρισμα προς τη φορά της τρίχας ή κόντρα; Η απάντηση είναι και τα δύο. Τα γένια στο πρόσωπο έχουν πολλές κατευθύνσεις γι' αυτό θα ξυριστείτε τόσο προς όσο και κόντρα στη φορά της τρίχας κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος. Ξυριστείτε με τη φορά που νιώθετε πιο άνετα. Μια προηγμένη ξυριστική μηχανή πολλαπλών λεπίδων, όπως η ProShield, θα σας βοηθήσει να απολαύσετε άνετο ξύρισμα ακόμη και κόντρα στη φορά της τρίχας.

BHMA 7: Περίγραμμα με τη λεπίδα ακριβείας

Άκρο με ψαλίδι ακριβείας

Βρίσκεται στο πίσω μέρος κάθε ξυριστικής Fusion5 και είναι ιδανική για να φτάσετε στις δύσκολες περιοχές, όπως κάτω από τη μύτη, και να διαμορφώσετε τα περιγράμματα στις φαβορίτες σας.

BHMA 8: Εφαρμογή ενυδατικής κρέμας ή aftershave

Εφαρμόστε μια ενυδατική ή μετα-ξυριστική κρέμα

Πλύντε το πρόσωπό σας με δροσερό νερό και στεγνώστε το με πετσέτα. Απλώστε ένα ενυδατικό after shave για να αποκαταστήσετε την ενυδάτωση και να καταπραΰνετε την επιδερμίδα σας.

Μόλις τελειοποιήσατε τις γνώσεις σας για το ξύρισμα του προσώπου σας!

Μόλις καταφέρατε να ξυρίζετε το πρόσωπό σας

Δείτε τα Σχετικά άρθρα παρακάτω για περισσότερες συμβουλές περιποίησης από τη Gillette.

Ηταν χρήσιμο αυτό το άρθρο;