Πως να αποφύγετε και να αντιμετωπίσετε την αίσθηση καψίματος και τον ερεθισμό από το ξύρισμα

Αίσθηση καψίματος στο γυμναστήριο; Τέλεια. Αίσθηση καψίματος μετά το ξύρισμα; Όχι και τόσο τέλεια. Η αίσθηση καψίματος μετά το ξύρισμα είναι συχνό φαινόμενο, ωστόσο με τα σωστά βήματα μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ανακαλύψτε πιο κάτω τους λόγους που το προκαλούν, συμβουλές αποφυγής, καθώς και τρόπους αντιμετώπισης.

Tι είναι?

Η αίσθηση καψίματος από το ξύρισμα, ή το εξάνθημα από το ξύρισμα, αποτελεί ερεθισμό της επιδερμίδας που οφείλεται στο στεγνό ξύρισμα, στην υπερβολική άσκηση πίεσης κατά το ξύρισμα ή στο ξύρισμα με παλιές λεπίδες. Συνήθως, συμβαίνει ορισμένα λεπτά μετά το ξύρισμα και, στις χειρότερες περιπτώσεις, μπορεί να μοιάζει με εξάνθημα. Η αίσθηση καψίματος και το εξάνθημα από το ξύρισμα διαφέρουν από την ιατρική πάθηση της ψευδοθυλακίτιδας που προκαλείται από τρίχες που αναπτύσσονται εσωτερικά. Μάθετε πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε την ψευδοθυλακίτιδα εδώ.

Αιτίες:

Στεγνό ξύρισμα

Να χρησιμοποιείτε πάντα κρέμα ξυρίσματος. Οι κρέμες ξυρίσματος περιέχουν λιπαντικά που προστατεύουν την επιδερμίδα και βοηθούν την ξυριστική μηχανή να γλιστρά εύκολα στο πρόσωπο, κλειδώνοντας την υγρασία κατά το ξύρισμα. Όταν τα γένια είναι ενυδατωμένα, διαστέλλονται και μαλακώνουν, επιτρέποντας στην ξυριστική μηχανή να γλιστρά με ευκολία στα γένια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα λιγότερα τραβήγματα, κοψίματα στην επιδερμίδα σας και ερεθισμούς. Προτείνουμε αυτό.

Υπερβολική πίεση

Όταν ασκείτε υπερβολική πίεση κατά το ξύρισμα είναι σχεδόν βέβαιο ότι στο τέλος θα έχετε αίσθηση καψίματος. Αφού εφαρμόσετε αφρό ή gel ξυρίσματος, ξυρίστε απαλά για να έχετε τέλειο αποτέλεσμα. Αφήστε την ξυριστική μηχανή να κάνει τη δουλειά.

Συμβουλές αποφυγής

Αλλάξτε την ανταλλακτική κεφαλή σας

Μην αφήνετε τις παλιές λεπίδες να σας προκαλούν αίσθηση καψίματος. Όταν αρχίσετε να νιώθετε δυσφορία, αλλάξτε τις παλιές ανταλλακτικές κεφαλές ξυρίσματος για λιγότερα τραβήγματα κατά το ξύρισμα.

Αποφύγετε την αίσθηση καψίματος από το επαναληπτικό πέρασμα

Κατά μέσο όρο, οι άνδρες πραγματοποιούν 170 κινήσεις κατά το ξύρισμα, 120 από τις οποίες είναι επαναληπτικές κινήσεις. Να έχετε στο νου σας ότι, αφού απομακρύνετε την κρέμα ξυρίσματος με το πρώτο πέρασμα, το λιπαντικό μειώνεται και έτσι τα επαναληπτικά περάσματα μπορεί να οδηγήσουν σε ερεθισμούς. Ευτυχώς, η ξυριστική μηχανή Gillette® SkinGuard έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει τον ερεθισμό. Χάρη στο μοναδικό SkinGuard που είναι τοποθετημένο μεταξύ των λεπίδων, τα τραβήγματα ελαχιστοποιούνται και τα γένια κόβονται στο ύψος της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να αποφεύγεται ο ερεθισμός.

Απαλές κινήσεις

Η επιδερμίδα του προσώπου σας είναι ευαίσθητη. Να ξυρίζετε προς την κατεύθυνση της τρίχας, ασκώντας ελαφριά πίεση για να αποφεύγετε την αίσθηση καψίματος, τους ερεθισμούς και τα κοψίματα.

Αντιμετώπιση:

Ολοκληρώστε το ξύρισμά σας με ένα ενυδατικό after-shave ή λοσιόν, που θα αναζωογονήσει και θα ενυδατώσει την επιδερμίδα σας, χαρίζοντας της μια πιο ευχάριστη αίσθηση.

Ηταν χρήσιμο αυτό το άρθρο;