Συμβουλές Ξυρίσματος: Ξύρισμα Κόντρα

Το ξύρισμα προς την κατεύθυνση που μεγαλώνουν τα γένια ή προς την αντίθετη κατεύθυνση είναι μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με το ξύρισμα. Ενώ το ξύρισμα στην ίδια κατεύθυνση με τα γένια σας θα μπορούσε να βοηθήσει να αποφύγετε τους ερεθισμούς, μπορεί επίσης να μην προσφέρει το απαλό ή βαθύ ξύρισμα που θέλετε. Διαβάστε παρακάτω τον τρόπο για να ξυρίζεστε κόντρα, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τους ερεθισμούς από το ξύρισμα:

Πρώτον, είναι σημαντικό να καταλάβετε την κατεύθυνση ανάπτυξης της τρίχας, τρίβοντας το χέρι ή μια πιστωτική κάρτα στο πρόσωπό σας. Η κατεύθυνση προς την οποία θα συναντήσετε αντίσταση είναι η αντίθετη.

Στη συνέχεια, ειδικά αν τα γένια σας είναι τραχιά, ενυδατώστε την επιδερμίδα σας για τουλάχιστον τρία λεπτά (ιδανικά κατά τη διάρκεια ενός ζεστού ντους), καθώς αυτό μπορεί να μειώσει την πίεση που απαιτείται για να ξυριστείτε, έως και 70%.

Στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα Gillette gel ξυρίσματος. Αυτό θα βοηθήσει να αποφύγετε τα κοψίματα, ενώ μαλακώνει τα γένια, για ένα πιο άνετο και βαθύ ξύρισμα.

Τέλος, δοκιμάστε να ξυριστείτε προς την ίδια κατεύθυνση με την ανάπτυξη της τρίχας και στη συνέχεια προς την αντίθετη, εάν είναι απαραίτητο. Εφαρμόστε εκ νέου gel ή αφρό ξυρίσματος πριν ξυριστείτε προς την αντίθετη κατεύθυνση, καθώς αυτό μπορεί να βοηθήσει περισσότερο.

Ηταν χρήσιμο αυτό το άρθρο;