Συμβουλές ξυρίσματος: Ευαίσθητη επιδερμίδα

Αν αντιμετωπίζετε αίσθηση καψίματος ή κοψίματα κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος, διαβάστε αυτές τις συμβουλές ξυρίσματος για ευαίσθητες επιδερμίδες και αρχίστε να απολαμβάνετε ένα πιο λείο και άνετο ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς.

Οδηγός για ξύρισμα με λιγότερους ερεθισμούς

BHMA 1:

Ενυδατώστε και προετοιμάστε την επιδερμίδα και το πρόσωπό σας

Αρχικά, ενυδατώστε την επιδερμίδα και τα γένια. Το ξύρισμα κατά τη διάρκεια ενός ζεστού ντους ή μετά από αυτό μαλακώνει τα γένια και επιτρέπει στην ξυριστική μηχανή να γλιστρά πιο εύκολα. Χρησιμοποιήστε ένα απολεπιστικό ή καθαριστικό προσώπου, για να αφαιρέσετε τη λιπαρότητα, τη βρομιά και τα νεκρά κύτταρα.

BHMA 2:

Δημιουργήστε αφρό

Χρησιμοποιήστε gel ή αφρό ξυρίσματος υψηλής ποιότητας και ειδικό για ευαίσθητες επιδερμίδες. Δημιουργήστε αφρό και απλώστε τον παντού, για να αποφύγετε τον ερεθισμό της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος. Προτού ξεκινήσετε, αφήστε το gel να απορροφηθεί.

BHMA 3:

Ξυριστείτε

Το πιο σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε μια ξυριστική μηχανή σχεδιασμένη για ευαίσθητες επιδερμίδες, όπως η Gillette SkinGuard, που διαθέτει μια αποκλειστική τεχνολογία, η οποία επιτρέπει στις λεπίδες να ξυρίζουν τα γένια ενώ παράλληλα προστατεύουν την επιδερμίδα. Πριν ξεκινήσετε το ξύρισμα, ελέγξτε τις λεπίδες. Οι παλιές λεπίδες μπορούν να προκαλέσουν τραβήγματα και να οδηγήσουν σε ερεθισμό, αίσθηση καψίματος και εξανθήματα. Ξυρίστε με ανάλαφρες και απαλές κινήσεις. Φροντίστε να μην ξαναπεράσετε πολλές φορές την ίδια περιοχή, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Ξεπλύντε αρκετές φορές τις λεπίδες και ξαναβάλτε τζελ κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος. Τα γένια μεγαλώνουν προς διάφορες κατευθύνσεις. Προσπαθήστε να τα ξυρίζετε προς την κατεύθυνση που αισθάνεστε καλύτερα. Αφήστε τις πιο ευαίσθητες περιοχές του προσώπου σας τελευταίες. Αν αφήσετε το gel ξυρίσματος να απορροφηθεί για περισσότερη ώρα, οι τρίχες θα μαλακώσουν περισσότερο και θα κόβονται πιο εύκολα. Χρησιμοποιήστε τη μονή λεπίδα ακριβείας που βρίσκεται στο πίσω μέρος, για να ξυρίσετε τις δυσπρόσιτες περιοχές, όπως αυτή κάτω από τη μύτη.

BHMA 4:

Ανακουφίστε την επιδερμίδα

Πλύντε το πρόσωπό σας με δροσερό νερό και στεγνώστε το ταμποναριστά. Απλώστε ένα ενυδατικό after-shave, για να ενυδατώσετε και να μαλακώσετε την επιδερμίδα σας.

Ηταν χρήσιμο αυτό το άρθρο;