ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΞΥΡΙΣΜΑΤΟΣ: ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΜΕ ΛΙΠΑΡΟΤΗΤΑ Η ΤΑΣΗ ΑΚΜΗΣ

Συμβουλές ξυρίσματος: Επιδερμίδα με λιπαρότητα ή τάση ακμής

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε το καλύτερο αποτέλεσμα από το ξύρισμα σας σε όποια κατάσταση και να βρίσκεται η επιδερμίδα σας.

Συμβουλή 1:

Πλύνετε και ενυδατώστε το πρόσωπο και το λαιμό σας πριν το ξύρισμα. Χρησιμοποιήστε ένα προϊόν καθαρισμού ή απολέπισης για το πρόσωπο, που θα ζεστάνει, θα καθαρίσει σε βάθος και θα βοηθήσει να μαλακώσουν τα γένια πριν από το ξύρισμα. Μπορείτε, επίσης, να ενυδατώσετε την επιδερμίδα με ζεστό νερό, για τουλάχιστον τρία λεπτά, προκειμένου να μαλακώσουν τα γένια, ώστε να ξυριστείτε με περισσότερη ευκολία.

Συμβουλή 2:

Επιλέξτε ένα gel ξυρίσματος για να αφαιρέσετε τους ρύπους και τη λιπαρότητα.

Συμβουλή 3:

Ξυριστείτε με ένα ελαφρύ και απαλό πέρασμα, χωρίς πίεση. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις περιοχές της επιδερμίδας που έχουν περισσότερη ανάγκη. Η ξυριστική μηχανή θα πρέπει να κάνει τη δουλειά, όχι εσείς.

Συμβουλή 4:

Αφού ξυριστείτε, εφαρμόστε μια ενυδατική λοσιόν με ελαφριά σύνθεση για μετά το ξύρισμα. Αυτό θα βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι η επιδερμίδα σας δεν αντισταθμίζει την ξηρότητα με την παραγωγή περισσότερων λιπαρών συστατικών.

Συμβουλή 5:

Πλύνετε το πρόσωπό σας το βράδυ με ένα απολεπιστικό προϊόν χωρίς σαπούνι για να αφαιρέσετε την καθημερινή συγκέντρωση λιπαρότητας.

Ηταν χρήσιμο αυτό το άρθρο;