Φροντίστε το ξυράφι σας

Φροντίδα της ξυριστικής σας μηχανής: Καθαρισμός λεπίδων και συμβουλές αποθήκευσης

Τυπική χρήση ξυριστικής μηχανής

Τακτική χρήση του ξυραφιού

Ακόμη και με άρτια χρήση, η ξυριστική σας μηχανή υποβάλλεται σε αρκετή φθορά. Η διατήρηση μιας καθαρής ξυριστικής μηχανής είναι καθοριστική για να αποφύγετε το κακό ξύρισμα. Την καθαρίζετε λοιπόν σωστά;

Η απόδοση του ξυραφιού Gillette

Η ανώτερη απόδοση των ξυριστικών μηχανών Gillette οφείλεται στην γεωμετρία ακριβείας τους: το μέγεθος και το σχήμα των λεπίδων και την τοποθέτησή τους, τόσο μεταξύ τους όσο και στην κεφαλή, τον τρόπο που η λαβή συνδέεται με την κεφαλή και τον μηχανισμό κίνησής τους.

Είναι ένα εργαλείο ακριβείας με ανώτερο σχεδιασμό για κάθε εξάρτημά του. Παρόλο που οι λεπίδες σας μπορούν να αντικατασταθούν, δεν θα χρειαστεί να τις αλλάξετε μέχρι να έχετε χρησιμοποιήσει στο έπακρο το τρέχον ανταλλακτικό σας.

Μπορεί να φθείρετε τις λεπίδες της ξυριστικής άθελά σας, όταν προσπαθείτε να τις καθαρίσετε.

Τα λάθη της συντήρησης και φροντίδας της ξυριστικής σας μηχανής

Ακόμη και όταν επιχειρείτε να καθαρίσετε την ξυριστική σας έχοντας τις καλύτερες προθέσεις, υπάρχει η περίπτωση να προκαλέσετε ακούσια ζημιά και να μειώσετε τη διάρκεια ζωής των λεπίδων. Δυο πολύ συνηθισμένα λάθη καθαρισμού είναι:

Τι πρέπει να αποφεύγετε όταν φροντίζετε το ξυράφι σας

  • Το χτύπημα της κεφαλής της ξυριστικής στον νιπτήρα. Το χτύπημα της ξυριστικής στον νιπτήρα μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στα ανώτερης τεχνολογίας εξαρτήματα της ξυριστικής σας μηχανής.

Αφήστε τις λεπίδες να στεγνώσουν

  • Σκούπισμα της ξυριστικής σας με πετσέτα. Μερικοί άνδρες το κάνουν αυτό για να στεγνώσουν τις λεπίδες και να παρατείνουν τη ζωή των λεπίδων, αλλά αντί γι' αυτό μάλλον προκαλούν ζημιά στις λεπίδες και μειώνουν την απόδοση του ξυρίσματος. Είναι καλύτερο να αφήνετε τις λεπίδες να στεγνώνουν μόνες τους.

Κάθε εξάρτημα των ξυριστικών Gillette είναι τοποθετημένο με ακρίβεια σε γωνία και απόσταση που έχει υπολογιστεί έτσι ώστε να προσφέρει βαθύ και άνετο ξύρισμα. Αυτή η γεωμετρία μπορεί να επηρεαστεί από κακές συνήθειες καθαρισμού.

Συντήρηση και φροντίδα της ξυριστικής μηχανής

Σωστός καθαρισμός και φροντίδα του ξυραφιού

Συμβουλές για τον καθαρισμό της ξυριστικής μηχανής σας:

  • Ξεπλύνετε την κεφαλή της ξυριστικής σας ρίχνοντας τρεχούμενο νερό στο πίσω μέρος για να ξεκολλήσουν οι τρίχες και τα άλλα υπολείμματα.
  • Τινάξτε την ξυριστική για να στεγνώσουν οι λεπίδες.

Αποθηκεύστε το ξυράφι σε ασφαλές μέρος

  • Αποθηκεύστε την ξυριστική σας σε ασφαλή θέση. Εάν η ξυριστική σας μηχανή έχει βάση, μπορείτε να την αποθηκεύσετε εκεί.

Εάν δεν θέλετε να αφήσετε το νερό να τρέχει, μπορείτε να περνάτε την ξυριστική σας μηχανή σε νερό που έχετε συσσωρεύσει στο νιπτήρα σας ή σε ένα κύπελλο.

Εάν χρησιμοποιείτε ξυριστική με κινούμενη κεφαλή, όπως αυτές της οικογένειας Gillette Fusion5, οι λεπίδες θα ξεπλένονται εύκολα. Ποτέ πριν δεν ήταν τόσο εύκολο να περάσει το νερό ανάμεσα στις λεπίδες, χάρη στον «ανοιχτό σχεδιασμό» της Gillette.

Η σωστή συντήρηση της ξυριστικής μηχανής και οι σωστές συνήθειες καθαρισμού πρέπει να γίνουν μέρος του καθημερινού τελετουργικού ξυρίσματός σας. Ο σωστός καθαρισμός θα βελτιώσει και θα παρατείνει την απόδοση της ξυριστικής σας μηχανής.

Ηταν χρήσιμο αυτό το άρθρο;