Χρειάζεστε πραγματικά αφρό ξυρίσματος;

Σίγουρα χρειάζεστε κρέμα ξυρίσματος: H επιστήμη πίσω από τους αφρούς και τα gel ξυρίσματος

Γιατί χρειάζεται η κρέμα ξυρίσματος

Πριν από κάθε ξύρισμα, λιπάνετε το πρόσωπό σας με αφρό ξυρίσματος ή αφρό

Χρησιμοποιείτε άφθονη ποσότητα κρέμας, gel ή αφρού ξυρίσματος πριν από κάθε ξύρισμα... αλλά μπορεί να αναρωτιέστε, γιατί?

Πόσο αναγκαία είναι η κρέμα ξυρίσματος πριν ξεκινήσετε το ξύρισμα?

Η απάντηση βρίσκεται στην επιδερμίδα και την ποιότητα της τρίχας σας.

Τα μαλλιά είναι σκληρά και χονδροειδή

Οι τρίχες στα γένια σας είναι σκληρές και δύσκαμπτες. Εάν περάσετε το χέρι σας από τα γένια σας, θα παρατηρήσετε πόσο πολύ «τσιμπάνε» τα γένια σας.
Από την άλλη πλευρά, η επιδερμίδα του προσώπου σας είναι μαλακή και έχει υφή και κίνηση σαν gel.

Τα μαλλιά της γενειάδας μπορεί να είναι προβληματικά

Αυτές οι σκληρές τρίχες μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολες στην περιποίησή τους. Μπορεί να ξυρίσετε μέχρι και 25.000 τρίχες κάθε φορά που ξεκινάτε την καθημερινή σας ρουτίνα ξυρίσματος. Το κοντό κόψιμο αυτών των τριχών είναι από μόνο του αρκετά δύσκολο. Αλλά το να ξυριστούν αυτές οι τρίχες όσο πιο κοντά στη ρίζα τους χωρίς να ερεθίσετε το δέρμα σας; Για αυτό χρειάζεται προστασία και κρέμα ξυρίσματος.

Η κρέμα ξυρίσματος έχει 4 λειτουργίες

Κρέμα ξυρίσματος

 1. Ενυδάτωση. Η κρέμα ξυρίσματος ενυδατώνει και μαλακώνει τα γένια κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος για πιο άνετο κόψιμο. Όταν χρειάζεται λιγότερη δύναμη για να κοπούν οι τρίχες, το ξύρισμά σας μπορεί να γίνει πιο άνετο.
 2. Λιπαντικοί παράγοντες. Η κρέμα ξυρίσματος δημιουργεί ένα λεπτό στρώμα προστασίας μεταξύ της λεπίδας και της επιδερμίδας, εξασφαλίζοντας λιγότερη τριβή και ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο εμφάνισης κοκκινίλων και ερεθισμών, όπως και λιγότερα κοψίματα και αμυχές.
 3. Έλεγχος. Έχει ενσωματωθεί τόσο πολύ στις συνήθειές μας που μπορεί να μην το καταλαβαίνουμε, αλλά με την αφαίρεση της κρέμας ξυρίσματος κατά το ξύρισμα σας βοηθά να γνωρίζετε από που έχετε περάσει ήδη την ξυριστική σας μηχανή. Αυτό σας βοηθά να εξασφαλίσετε ότι δεν υπάρχουν σημεία που δεν έχετε ξυρίσει.
 4. Αίσθηση ανακούφισης και φρεσκάδας. Η χρήση κρέμας ξυρίσματος σας βοηθά να νιώθετε την αίσθηση ανακούφισης και φρεσκάδας στην επιδερμίδα σας μετά το ξύρισμα.

Αυτές τις τέσσερις λειτουργίες σάς προσφέρει η κρέμα ξυρίσματος – αλλά ποια η διαφορά μεταξύ του αφρού και του gel ξυρίσματος?

Η διαφορά μεταξύ του αφρού και του gel ξυρίσματος

Ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις, μπορεί να επιλέξετε αφρό ξυρίσματος αντί για gel ξυρίσματος– αλλά υπάρχουν πραγματικές, αξιοσημείωτες διαφορές?

Κρέμα ξυρίσματος

Χαρακτηριστικά αφρού ξυρίσματος:

 1. Ελαφριά επίστρωση προστασίας στη στιγμή
 2. Aνάλαφρος
 3. Ξεπλένεται εύκολα

Ξυριστικό τζελ

Χαρακτηριστικά gel ξυρίσματος:

 1. Πιο πλούσιος αφρός
 2. Ενισχυμένοι λιπαντικοί παράγοντες
 3. Η ξυριστική μηχανή γλιστράει πιο εύκολα
 4. Περισσότερη προστασία για την επιδερμίδα σας

Το πρόσωπο κάθε άνδρα είναι διαφορετικό. Ο μόνος τρόπος να μάθετε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς είναι ο πειραματισμός.

Αλλά είτε διαλέξετε αφρό είτε gel, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα προϊόντα προετοιμασίας για το ξύρισμα σάς προσφέρουν καλύτερο ξύρισμα.

Ηταν χρήσιμο αυτό το άρθρο;