Γιατί χρειάζονται περισσότερες λεπίδες σε ξυράφι: Ξυράφια πολλαπλών λεπίδων Gillette

Γιατί οι πολλαπλές λεπίδες κάνουν τη διαφορά: Ξυριστικές μηχανές με πολλαπλές λεπίδες Gillette

Η ξυριστική σας μηχανή Gillette δεν έχει όλες αυτές τς λεπίδες απλά επειδή είναι όμορφες, αλλά επειδή έχει αποδειχθεί ότι σας χαρίζουν καλύτερο ξύρισμα.

Ας γυρίσουμε πίσω στην εποχή του ιδρυτή της Gillette, τον King C. Gillette. Η αποστολή του για την Gillette Safety Razor Company ήταν απλή: «Θα σταματήσουμε να φτιάχνουμε ξυριστικές μηχανές όταν δεν θα μπορούμε να τις βελτιώσουμε άλλο».

Από όταν εκείνος εφηύρε τη ξυριστική μηχανή ασφαλείας με τη μονή λεπίδα διπλής ακμής, έχουμε προχωρήσει πολύ, δημιουργώντας όλο και καλύτερες λεπίδες, κεφαλές, λαβές και όλα τα απαραίτητα εργαλεία για ένα βαθύ, τέλειο ξύρισμα.

Αλλά τι παραπάνω προσφέρει πραγματικά μια ξυριστική μηχανή πολλαπλών λεπίδων?

Όταν είναι σωστά σχεδιασμένη με ανώτερη τεχνολογία, προσφέρει βαθύ και πιο άνετο ξύρισμα.

Πιο βαθύ ξύρισμα με ξυριστική μηχανή 5 λεπίδων

ένα στενό και άνετο ξύρισμα

Για να κατανοήσετε γιατί οι ξυριστικές μηχανές πολλαπλών λεπίδων όπως η Gillette Fusion5 ή ProGlide προσφέρουν τόσο βαθύ και άνετο ξύρισμα, πρέπει πρώτα να κατανοήσετε την πραγματική φύση της τριχοφυΐας στα γένια σας και της επιδερμίδας σας

Τα μαλλιά του προσώπου είναι τόσο σκληρά όσο το σύρμα χαλκού

Οι τρίχες του προσώπου είναι πολύ σκληρές και η επιδερμίδα του προσώπου είναι απαλή κι ευαίσθητη, με υφή και κίνηση gel. Η επιδερμίδα και οι τρίχες συνεχίζουν να αλλάζουν και να μετακινούνται κατά το ξύρισμα και οι προηγμένες ξυριστικές μηχανές χρησιμοποιούν αυτές τις κινήσεις προς όφελος του κάθε άνδρα.

Ξυράφι ασφαλείας με μία λεπίδα

Μια ξυριστική μηχανή με μονή λεπίδα μπορεί να κόψει μόνο ό,τι είναι ορατό στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Μια ξυριστική μηχανή 5 λεπίδων μπορεί να φτάσει ακόμη πιο βαθιά.

Η πρώτη λεπίδα ξεκινά τη δουλειά. Κόβει τις τρίχες και, κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος, τις ανασηκώνει από την επιδερμίδα. Προτού η τρίχα κατακάτσει, η επόμενη λεπίδα έρχεται να την κόψει ακόμη περισσότερο.

Αυτή η διαδικασία ονομάζεται «υστέρηση» και ανακαλύφθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '60, όταν η Gillette ανέπτυξε την πρώτη ξυριστική πολλαπλών λεπίδων, τη Gillette Contour (γνωστή και ως Gillette Atra).

Κάθε λεπίδα επαναλαμβάνει τη διαδικασία. Οι ξυριστικές μηχανές μας 3 λεπίδων προσφέρουν βαθύ ξύρισμα. Οι ξυριστικές μηχανές μας 5 λεπίδων προσφέρουν ακόμη πιο βαθύ ξύρισμα.

Τη στιγμή που απομακρύνεται η ξυριστική μηχανή πολλαπλών λεπίδων, η επιδερμίδα χαλαρώνει και οι τρίχες αποτραβιούνται κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας.

Με το μήκος των τριχών να μειώνεται, κάθε λεπίδα έρχεται όλο και πιο κοντά στην επιδερμίδα. Είναι ελάχιστη η απόσταση, αλλά είναι σημαντική για το άνετο ξύρισμα με λείο αποτέλεσμα.

Οι ξυριστικές μηχανές πολλαπλών λεπίδων προσφέρουν πιο άνετο ξύρισμα

Ένα ξυράφι πολλαπλών λεπίδων κατανέμει το φορτίο ομοιόμορφα σε όλες τις λεπίδες

Μια ξυριστική μηχανή πολλαπλών λεπίδων, κατανέμει την πίεση που ασκεί στη λαβή το χέρι σας ομοιόμορφα σε κάθε λεπίδα. Όσο περισσότερες είναι οι λεπίδες τόσο καλύτερα κατανέμεται η πίεση, δεδομένου ότι οι λεπίδες είναι τοποθετημένες στη σωστή απόσταση μεταξύ τους.

Γιατί αυτό έχει σημασία; Η επιδερμίδα του προσώπου είναι απαλή με υφή σαν gel και, όταν την πιέζετε με την κεφαλή της ξυριστικής μηχανής σας, ανασηκώνεται ανάμεσα στις λεπίδες καθώς η κεφαλή περνά από πάνω της. Αυτό το ανασήκωμα μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς, κοψίματα και αμυχές.

Πέντε λεπίδες μειώνουν το κύρτωμα για απαλό δέρμα σε σύγκριση με το ξυράφι 3 λεπίδων

Με τις πέντε λεπίδες (στη σωστή απόσταση μεταξύ τους), αντί για τρεις, αυτό το ανασήκωμα μειώνεται περισσότερο από 30%, γεγονός που σημαίνει ότι η επιδερμίδα είναι πιο λεία (Fusion5 σε σύγκριση με τη MACH3). Ως αποτέλεσμα, απολαμβάνετε βαθύ και άνετο ξύρισμα ενώ μειώνονται οι πιθανότητες κοψιμάτων.

Τα ξυράφια ProGlide και ProShield αυξάνουν την άνεση στο ξύρισμα

Οι ξυριστικές μας μηχανές ProGlide διαθέτουν επίσης και εξάρτημα σταθεροποίησης κεφαλής στο κέντρο της κεφαλής, το οποίο είναι σχεδιασμένο να διατηρεί τις λεπίδες στην ιδανική απόσταση μεταξύ τους. Αυτό προσφέρει επιπλέον άνεση στο ξύρισμα.

Ηταν χρήσιμο αυτό το άρθρο;