Πως να ξυρίζετε το σώμα - Συμβουλές περιποίησης τριχοφυΐας σώματος

Συμβουλές για την περιποίηση τριχοφυΐας του σώματος

Δεν έχει σημασία πώς αποκαλείτε την περιποίηση της τριχοφυΐας του σώματός σας (ξύρισμα, περιποίηση ή ιεροτελεστία). Αυτό που μετρά είναι η τεχνική και ο χειρισμός. Η σωστή περιποίηση του στήθους, της μασχάλης και της βουβωνικής χώρας εξαρτάται τόσο από τη σωστή τεχνική όσο και από τα κατάλληλα εργαλεία.

Εκπαιδευτικό βίντεο για το ανδρικό ξύρισμα σώματος

Όταν είστε εξοπλισμένος με τα κατάλληλα εργαλεία, όπως το Gillette STYLER για όλες τις χρήσεις, η περιποίηση σώματος γίνεται παιχνίδι. Για να έχετε κάθε φορά εντυπωσιακά αποτελέσματα, ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα:

BHMA 1: Επιλέξτε ένα σταθερό μήκος χτένας

Το σωστό μήκος χτένας της κουρευτικής μηχανής σας μπορεί να σας βοηθήσει να τιθασεύσετε όλες τις τρίχες που έχετε πολύ καιρό να περιποιηθείτε ή δεν έχετε περιποιηθεί ποτέ. Το Gillette STYLER για όλες τις χρήσεις παρέχεται με τρία εξαρτήματα χτένας (2 χιλ., 4 χιλ. και 6 χιλ.) για να μπορείτε να διαλέγετε.

BHMA 2: Περιποιηθείτε

Περιποιηθείτε τις τρίχες του σώματός σας. Η περιποίηση των τριχών πριν το ξύρισμα σάς βοηθά να αποφύγετε το φράξιμο των λεπίδων.

BHMA 3: Κάντε ντους

Το νερό θα μαλακώσει τις τρίχες σας (που ενδέχεται να είναι πολύ σκληρές) και θα βοηθήσει την ξυριστική σας μηχανή να γλιστρήσει πάνω στο δέρμα σας. Το Gillette STYLER είναι αδιάβροχο, οπότε μπορείτε να κουρέψετε τις τρίχες στη ντουζιέρα.

BHMA 4: Κάντε αφρό με τζελ ξυρίσματος

Ο πλούσιος αφρός βοηθά στην ενυδάτωση της τρίχας, τη βελτίωση της ολίσθησης του ξυραφιού και την προστασία του δέρματός σας, καθώς εσείς ξυρίζετε το σώμα σας.

BHMA 5: Ελέγξτε για τυχόν φθαρμένες λεπίδες

Σας φαίνεται ότι οι λεπίδες έχουν φθαρεί ή ότι οι λιπαντικές ταινίες έχουν ξεθωριάσει; Ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξετε το εξάρτημα των λεπίδων πριν ξεκινήσετε.

BHMA 6: Ξυρίστε με ελαφρές, προσεκτικές κινήσεις

Ξυρίστε με ελαφρές, προσεκτικές κινήσεις, ξεπλένοντας συχνά και με το δέρμα τεντωμένο. Το Gillette Fusion5 Proglide είναι μια καλή επιλογή για το ξύρισμα ευαίσθητων περιοχών της επιδερμίδας, όπως η βουβωνική περιοχή σας, καθώς διαθέτει Τεχνολογία FLEXBALL που προσαρμόζεται στις καμπύλες του σώματος και αφαιρεί σχεδόν κάθε τρίχα.

BHMA 7: Ξεπλένετε συχνά τις λεπίδες

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πλένετε απαλά τις λεπίδες κάτω από τη βρύση, τόσο από την μπροστινή όσο και από την πίσω πλευρά και απομακρύνετε το πολύ νερό ανακινώντας ελαφρά. Μη χτυπάτε την ξυριστική σας μηχανή στον νεροχύτη και μην τη σκουπίζετε με πετσέτα. Αυτές οι συνήθειες ενδέχεται να μειώσουν τη διάρκεια ζωής της ξυριστικής μηχανής, καθώς επηρεάζουν τον περίπλοκο σχεδιασμό των εξαρτημάτων των λεπίδων. Το ξέπλυμα των λεπίδων κάτω από τρεχούμενο νερό βοηθά στην απομάκρυνση του εγκλωβισμένου τζελ ξυρίσματος, των τριχών και του νεκρού δέρματος.

BHMA 8: Βάλτε ξανά τζελ ξυρίσματος

Ενδέχεται να ανακαλύψετε ότι χρειάζεται να ξυρίσετε το ίδιο σημείο προς διαφορετικές κατευθύνσεις για να πετύχετε ένα απαλό αποτέλεσμα. Για να προλάβετε τυχόν ερεθισμούς από το ξύρισμα, φροντίστε να ξαναβάλετε τζελ ξυρίσματος πριν ξαναξυρίσετε.

BHMA 9: Ξεπλύνετε, στεγνώστε και ενυδατώστε

Η ενυδάτωση μετά το ξύρισμα είναι πολύ σημαντική γιατί καταπραΰνει την επιδερμίδα.

Συγχαρητήρια! Μόλις γίνατε ειδικός στην Περιποίηση Σώματος!

Χάρη στις ξυριστικές μηχανές και τις κουρευτικές μηχανές της Gillette, μπορείτε να πετύχετε απεριόριστα στυλ στην περιποίηση σώματος.

Ηταν χρήσιμο αυτό το άρθρο;