Πως να ξυρίζετε το σώμα - Συμβουλές περιποίησης τριχοφυΐας σώματος

Συμβουλές για την περιποίηση τριχοφυΐας του σώματος

Δεν έχει σημασία πώς αποκαλείτε την περιποίηση της τριχοφυΐας του σώματός σας (ξύρισμα, περιποίηση ή ιεροτελεστία). Αυτό που μετρά είναι η τεχνική και ο χειρισμός. Η σωστή περιποίηση του στήθους, της μασχάλης και της βουβωνικής περιοχής εξαρτάται τόσο από τη σωστή τεχνική όσο και από τα κατάλληλα εργαλεία.

Όταν είστε εξοπλισμένος με τα κατάλληλα εργαλεία, όπως το Gillette STYLER για όλες τις χρήσεις, η περιποίηση σώματος γίνεται παιχνίδι. Για να έχετε κάθε φορά εντυπωσιακά αποτελέσματα, ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα:

BHMA 1: Επιλέξτε ένα σταθερό μήκος χτένας

Πώς να ξυρίσετε δημόσια μαλλιά για άντρες

Το σωστό μήκος χτένας της κουρευτικής μηχανής σας μπορεί να σας βοηθήσει να τιθασεύσετε όλες τις τρίχες που έχετε πολύ καιρό να περιποιηθείτε ή δεν έχετε περιποιηθεί ποτέ. Το Gillette STYLER για όλες τις χρήσεις παρέχεται με τρία εξαρτήματα χτένας (2 χιλ., 4 χιλ. και 6 χιλ.) για να μπορείτε να διαλέγετε.

BHMA 2: Περιποιηθείτε

Πώς να ξυρίσετε

Περιποιηθείτε τις τρίχες του σώματός σας. Η περιποίηση των τριχών πριν το ξύρισμα σάς βοηθά να αποφύγετε το φράξιμο των λεπίδων.

BHMA 3: Κάντε ντους

Πώς να ξυρίσετε το στήθος σας

Το νερό θα μαλακώσει τις τρίχες σας (που ενδέχεται να είναι πολύ σκληρές) και θα βοηθήσει την ξυριστική σας μηχανή να γλιστρήσει πάνω στο δέρμα σας. Το Gillette STYLER είναι αδιάβροχο, οπότε μπορείτε να κουρέψετε τις τρίχες στη ντουζιέρα.

BHMA 4: Κάντε αφρό με gel ξυρίσματος

Πώς να ξυρίσετε το στήθος σας

Ο πλούσιος αφρός βοηθά στην ενυδάτωση της τρίχας, στη βελτίωση της ολίσθησης του ξυραφιού και στην προστασία του δέρματός σας, καθώς εσείς ξυρίζετε τη βουβωνική σας περιοχή.

BHMA 5: Ελέγξτε για τυχόν φθαρμένες λεπίδες

Επιλέξτε μια χτένα σταθερού μήκους

Σας φαίνεται ότι οι λεπίδες έχουν φθαρεί ή ότι οι λιπαντικές ταινίες έχουν ξεθωριάσει; Ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξετε το εξάρτημα των λεπίδων πριν ξεκινήσετε.

BHMA 6: Ξυρίστε με απαλές, προσεκτικές κινήσεις

Επιλέξτε μια χτένα σταθερού μήκους

Ξυρίστε με απαλές, προσεκτικές κινήσεις, ξεπλένοντας συχνά και με το δέρμα τεντωμένο. Το Gillette ProGlide είναι μια καλή επιλογή για το ξύρισμα ευαίσθητων περιοχών της επιδερμίδας, όπως η βουβωνική περιοχή σας, καθώς διαθέτει Τεχνολογία FLEXBALL που προσαρμόζεται στις καμπύλες του σώματος και αφαιρεί σχεδόν κάθε τρίχα.

BHMA 7: Ξεπλένετε συχνά τις λεπίδες

Το νερό θα βοηθήσει στην εξομάλυνση των μαλλιών του σώματός σας

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πλένετε απαλά τις λεπίδες κάτω από τη βρύση, τόσο από την μπροστινή όσο και από την πίσω πλευρά και απομακρύνετε το πολύ νερό ανακινώντας ελαφρά. Μη χτυπάτε την ξυριστική σας μηχανή στον νεροχύτη και μην τη σκουπίζετε με πετσέτα. Αυτές οι συνήθειες ενδέχεται να μειώσουν τη διάρκεια ζωής της ξυριστικής μηχανής, καθώς επηρεάζουν τον περίπλοκο σχεδιασμό των εξαρτημάτων των λεπίδων. Το ξέπλυμα των λεπίδων κάτω από τρεχούμενο νερό βοηθά στην απομάκρυνση του εγκλωβισμένου gel ξυρίσματος, των τριχών και του νεκρού δέρματος.

BHMA 8: Βάλτε ξανά gel ξυρίσματος

Το τζελ ξυρίσματος βοηθά στην ενυδάτωση των μαλλιών

Ενδέχεται να ανακαλύψετε ότι χρειάζεται να ξυρίσετε το ίδιο σημείο προς διαφορετικές κατευθύνσεις για να πετύχετε ένα απαλό αποτέλεσμα. Για να προλάβετε τυχόν ερεθισμούς από το ξύρισμα, φροντίστε να ξαναβάλετε gel ξυρίσματος πριν ξαναξυρίσετε.

BHMA 9: Ξεπλύνετε, στεγνώστε και ενυδατώστε

Ξεπλένετε συχνά τα φύλλα

Η ενυδάτωση μετά το ξύρισμα είναι πολύ σημαντική γιατί καταπραΰνει την επιδερμίδα.

Συγχαρητήρια! Μόλις γίνατε ειδικός στην Περιποίηση Σώματος!

Εφαρμόστε ξανά το τζελ ξυρίσματος εάν είναι απαραίτητο

Χάρη στις ξυριστικές μηχανές και τις κουρευτικές μηχανές της Gillette, μπορείτε να πετύχετε απεριόριστα στυλ στην περιποίηση σώματος.

Ηταν χρήσιμο αυτό το άρθρο;