Δέσμευση να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα.

Γνωρίζατε ότι η πλειονότητα των καταναλωτών παγκοσμίως επιθυμεί πλέον οι μάρκες που αγοράζουν να συμβάλλουν στο να ζουν με μεγαλύτερη περιβαλλοντική συνείδηση; Και η επιστήμη το δηλώνει ξεκάθαρα: Πρέπει να αναλάβουμε επειγόντως και αποφασιστικά δράση. Στη Gillette, θέλουμε να διευκολύνουμε εσάς και όλους τους χρήστες μας να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές. Στο πλαίσιο της δέσμευσης της P&G για το 2040 Net Zero, η Gillette επεξεργάζεται ένα σχέδιο - από τα υλικά που προμηθευόμαστε μέχρι τον τρόπο αποστολής των προϊόντων μας. Έχουμε επίσης θέσει ενδιάμεσους στόχους για το 2030, ώστε να σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος όταν χρειάζεται, δηλαδή τώρα. Για να επιτύχουμε τους στόχους μας, θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τόσο τις υπάρχουσες λύσεις όσο και να αναζητήσουμε νέες μετασχηματιστικές λύσεις. Αυτό θα απαιτήσει εφευρετικότητα, δημιουργικότητα και συνεργασία, ενώ αναμένεται περισσότερη εργασία καθώς προχωράμε σε αυτό το ταξίδι.

1
ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Με κάθε νέο προϊόν, βρίσκουμε τρόπους για να κάνουμε την παραγωγή της Gillette πιο βιώσιμη και τα προϊόντα της Gillette πιο ανθεκτικά.

Οι στόχοι μας

50% μείωση των πλαστικών με βάση το πετρέλαιο

50%

μείωση των παρθένων πλαστικών με βάση το πετρέλαιο

100% ανακυκλώσιμες και επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες

100%

των συσκευασιών είναι ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιήσιμες

Οι πληροφορίες σχετικά με τις φόρμουλές μας είναι εύκολο να βρεθούν

Μπορείτε εύκολα να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τις φόρμουλές μας

Συσκευασία πιστοποιημένη από το Forest Stewardship Council (FSC)
Λογότυπο FSC

Υπεύθυνη προμήθεια, υποστηριζόμενη από υποστηρικτικά διαπιστευτήρια (για παράδειγμα, χαρτί πιστοποιημένο από το Forest Stewardship Council)

Απτές ενέργειες

Ο σχεδιασμός διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επιτάχυνση της κυκλικής οικονομίας.

2
ΜΕΙΩΣΗ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΠΟΡΩΝ

Οι στόχοι μας

Μηδενικά απόβλητα παραγωγής

ΜΗΔΕΝΙΚΑ

που παράγουν απόβλητα σε χωματερές *

35% μείωση της κατανάλωσης νερού

35%

μείωση της κατανάλωσης νερού στα εργοστάσιά μας

100% ανανεώσιμη αγοραζόμενη ηλεκτρική ενέργεια

100%

ανανεώσιμη αγοραζόμενη ηλεκτρική ενέργεια τα εργοστάσιά μας **

* μόνο σε εγκαταστάσεις που ανήκουν στην P&G, χωρίς τους προμηθευτές τρίτων ή συμβεβλημένους κατασκευαστές
** σε εργοστάσια παραγωγής που ανήκουν στην Gillette παγκοσμίως, η ηλεκτρική ενέργεια αγοράζεται μέσω πιστοποιητικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Άλλες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας χρησιμοποιούνται επίσης σε ορισμένα κέντρα παραγωγής και σε συμβεβλημένους κατασκευαστές.

Απτές ενέργειες

100% ανανεώσιμη αγοραζόμενη ηλεκτρική ενέργεια

100% ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΗ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να μειώνουμε τις εκπομπές μας τουλάχιστον κατά 50% έως το 2030 μέσω της υιοθέτησης 100% ανανεώσιμης αγοραζόμενης ηλεκτρικής ενέργειας και της περαιτέρω ηλεκτροδότησης των δραστηριοτήτων μας.

Διατήρηση πόρων

Μείωση της κατανάλωσης νερού

Σκοπεύουμε να επιτύχουμε 35% μείωση της κατανάλωσης νερού στα εργοστάσιά μας στην Gillette μέσα στην επόμενη δεκαετία, ενώ παράλληλα θα σας βοηθήσουμε να κάνετε το ίδιο και στο σπίτι σας. Μάθετε περισσότερα.

Προγραμματίζουμε τη μείωση στην κατανάλωση νερού

Σχεδιασμός καλύτερων προϊόντων

Σχεδιάζουμε τα προϊόντα μας με ανοικτή αρχιτεκτονική λεπίδων, ώστε να μην απαιτείται πολύ νερό για τον καθαρισμό τους. Καινοτόμες προσεγγίσεις όπως αυτή σας βοηθούν να εξοικονομήσετε νερό στο σπίτι.

Προϊόν Gillette σχεδιασμένο με αρχιτεκτονική ανοικτής λεπίδας

Μηδενικά απόβλητα

Αυτήν τη στιγμή στέλνουμε μηδενικά απόβλητα παραγωγής σε χωματερές από τα εργοστάσιά μας και σκοπεύουμε να διατηρήσουμε αυτήν τη σημαντική προσπάθεια.

* μόνο σε εγκαταστάσεις που ανήκουν στην P&G, χωρίς τους προμηθευτές τρίτων ή συμβεβλημένους κατασκευαστές.

Μηδενικά απόβλητα παραγωγής

Το ξέρατε αυτό; Εύκολοι τρόποι για να μειώσετε τον αντίκτυπό σας στο σπίτι

Ένας άνδρας ξυρίζεται με προϊόν Gillette στο σπίτι

Η αποστολή μας να συμβάλλουμε στη βελτίωση του περιβαλλοντικού μας αντίκτυπου δεν σταματά στο ράφι του καταστήματος. Παρέχουμε επίσης εύκολες και εφαρμόσιμες συμβουλές για το πώς οι καταναλωτές μπορούν να εξοικονομήσουν ενέργεια και νερό στο σπίτι, κατά την περιποίηση της τριχοφυΐας του σώματός τους με τα προϊόντα Gillette.

50L Σπίτι

Μαζί με την P&G, συμμετέχουμε επίσης σε παγκόσμιες συμμαχίες όπως η 50L Home Coalition, για να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε νέους τρόπους για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο σπίτι.

Με την καθοδήγηση ειδικών

Το έργο μας επωφελείται από την καθοδήγηση πολυάριθμων εξωτερικών εταίρων που αποτελούν το Συμβουλευτικό Συμβούλιο Βιωσιμότητας της Gillette. Αυτή η εξαμελής επιτροπή επιλέχθηκε με βάση τις τεχνικές γνώσεις και την πολυετή εμπειρία της. Συναντιόμαστε τακτικά για να ανταλλάσσουμε πληροφορίες σχετικά με την πρόοδό μας, καθώς και τις προκλήσεις μας. Με την υποστήριξή τους, αξιοποιούμε στο έπακρο κάθε ευκαιρία καθώς εργαζόμαστε για την επίτευξη των στόχων μας για το 2030.

Εξερευνήστε τα προϊόντα μας