ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΗΡΩΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ

Μια σταθερή παρουσία, μια ανεβαστική διάθεση και ένας καλός ακροατής είναι συχνά τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που μπορεί να παρέχει ένα θετικό πρότυπο στους νεαρούς άνδρες που αναζητούν καθοδήγηση όσο μεγαλώνουν.

Ίσως είχατε και εσείς οι ίδιοι ένα εξαιρετικό πρότυπο όταν ήσασταν παιδί. Ή μπορεί να κινηθήκατε στο ταξίδι προς την ενηλικίωση μόνοι σας κατά έναν μεγάλο βαθμό. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ήσασταν σε αυτή τη θέση και έχετε εμπειρίες που μπορείτε να μοιραστείτε. Ελάτε μαζί μας και μάθετε πώς μπορείτε να είστε καθοδηγητής για την επόμενη γενιά ξεκινώντας από σήμερα.

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Ο παγκόσμιος συνεργάτης της Gillette, η Equimundo, προσδιόρισε τέσσερις τομείς συμπεριφοράς όπου τα πρότυπα μπορούν να έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο για τα αγόρια που υποστηρίζουν:

Η ολοκληρωμένη ανάπτυξη και η κοινωνική πρόοδος επωφελούνται από την έκφραση του πλήρους εύρους των συναισθημάτων μας, ειδικά εκείνων των συναισθημάτων τα οποία μας διδάσκεται ότι δεν είναι «εντάξει» να εκφράζουν τα αγόρια. Γίνεται πρότυπο για την επόμενη γενιά εκφράζοντας τα δικά σας συναισθήματα. Μέσω των δικών σας πράξεων, επιδεικνύετε ότι είναι ΟΚ να εκφράζεται κάποιος ανοιχτά και να μοιράζεται τα συναισθήματά του με υγιείς τρόπους.

Είναι κάτι που ακούγεται εδώ και πολλά χρόνια: Όταν πιστεύεις ότι η εμφάνισή σου είναι καλή, νιώθεις ωραία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα μια τέλεια εμφάνιση. Ο πραγματικός στόχος είναι να δείχνεις και να νιώθεις άνετα με το σώμα σου. Να γνωρίζεις ότι έχεις βάλει τα δυνατά σου για να αναδείξεις τον καλύτερο εαυτό ΣΟΥ. Τα πρότυπα μπορούν να βοηθήσουν τα αγόρια να κατανοήσουν τι σημαίνει να βρίσκεις ένα στιλ που ταιριάζει στην προσωπικότητά σου, όχι απλά να ακολουθείς τη νόρμα.

Το να χρησιμοποιείς τη φωνή σου για να βοηθήσεις όταν κάποιος δείχνει να είναι σε άσχημη θέση είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που μπορεί να κάνει ένα αγόρι ή ακόμη και ένας άνδρας. Είναι τρομακτικό και μπορεί να φοβάσαι ότι το να αντιμετωπίσεις κατά πρόσωπο έναν εκφοβιστή θα κάνει κι εσένα στόχο. Ανυψώνοντας το ανάστημά μας προς υποστήριξη άλλων θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά σε ένα μέλλον περισσότερης ενδυνάμωσης

Άνδρες που φτιάχνουν πλεκτά. Που προσέχουν παιδιά. Που χορεύουν μπαλέτο. Που επιλέγουν τον ρόλο του γονέα που μένει στο σπίτι. Ισχύει πλέον ότι τα χόμπι, οι σταδιοδρομίες, τα σπορ και οι διάφοροι τρόποι ζωής που μέχρι πρότινος θεωρούνταν μη συνηθισμένοι πριν από μια γενιά, τώρα είναι πιο κοινότυποι. Αυτό συμβαίνει γιατί τα πρότυπα βοηθούν να δείξουμε στα αγόρια την πλήρη γκάμα των επιλογών που έχουν διαθέσιμες και υποστηρίζουν το ταξίδι τους να επιδιώξουν αυτούς τους στόχους ανεξάρτητα από τα εμπόδια.

Τα πρότυπα έχουν πολλές μορφές, προέχονται από πολλά υπόβαθρα και από πολλές εμπειρίες στη ζωή. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η αφοσίωσή τους στο να κάνουν θετική διαφορά στη ζωή αυτών γύρω τους.

Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να αναδείξουμε και να τιμήσουμε τους άνδρες και τις οργανώσεις που συνεργάζονται με τη Gillette σε ολόκληρο τον κόσμο. Το έργο τους και οι καθημερινές τους ενέργειες αποτελούν πραγματικό πρότυπο του καλύτερου εαυτού του κάθε άνδρα.
Ελάτε στην παρέα μας!

LORENZO LEWIS

Ιδρυτής του λαϊκού κινήματος The Confess Project, με στόχο να εκπαιδεύσει τους κουρείς να υποστηρίζουν την ψυχική υγεία, κυρίως στην κοινότητα των μαύρων.

Lorenzo Lewis, εκπαιδεύει για την ψυχική υγεία

DEEJAY KNIGHT

Βετεράνος των ΗΠΑ, πρώην εκπαιδευτικός και νυν μέλος της Gillette Gaming Alliance, αναγνωρίστηκε στα The Game Awards για την εκπροσώπηση του τολμηρού μέλλοντος των video games.

Deejay Knight, μέλος της Gillette Gaming Alliance

TIMI

Μέντορας στο Football Beyond Borders που βοηθά νεαρούς άνδρες να γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνοι τουςστο ταξίδι τους προς την ενηλικίωση.

Timi, ένας μέντορας ποδοσφαίρου που βοηθάει τα αγόρια να διαμορφώσουν το ταξίδι τους προς τον ανδρισμό

IAN WRIGHT

Κυκλοφόρησε ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με το Football Beyond Borders και τη Gillette, εστιάζοντας στην Ιστορία των Μαύρων στη Βρετανία, που επί του παρόντος λείπει από τη σχολική διδακτική ύλη στη Μεγ. Βρετανία.

Ian Wright, εγκαινίασε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με το ποδόσφαιρο πέρα από τα σύνορα και την Gillette
ΕΛΑΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ
Ορισμένες ιδέες για να την έναρξη συνομιλιών που θα βοηθήσουν στη σύνδεση

ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Απλά το να συμμετάσχετε σε μια συζήτηση βοηθά. Δείτε μερικούς τρόπους να ξεκινήσετε μια συζήτηση που σχεδιάστηκαν από ειδικούς στην Equimundo για να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε σημεία επαφής με αγόρια οποιασδήποτε ηλικίας. Διαθέτουμε επίσης βήματα ενεργειών και σενάρια που θα σας βοηθήσουν να «σπάσετε» τα φυλετικά στερεότυπα όταν μιλάτε με τα νεαρά άτομα στη ζωή σας.

Υλικά για την ανάπτυξη των νέων ανδρών

ΠΗΓΕΣ

Στους επόμενους μήνες, θα ανεβούν στο διαδίκτυο πλούσια υλικά ανοικτής πρόσβασης από την πρωτοβουλία «Global Boyhood Initiative» της Equimundo. Αυτές οι πηγές θα είναι διαθέσιμες παγκοσμίως σε άτομα και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που θέλουν να κάνουν τη διαφορά στις ζωές των νεαρών ανδρών οπουδήποτε στον κόσμο.

Εθελοντισμός σε τοπικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Αν θέλετε να γίνετε εθελοντές, σίγουρα θα υπάρχουν τοπικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις στην περιοχή σας που θα αναζητούν υποστήριξη. Μπορείτε να δείτε τους συνεργάτες μας ή να αναζητήσετε κάποια τοπική οργάνωση της περιοχής σας για να μάθετε για τέτοιες ευκαιρίες.