πώς να ξυριστείτε για πρώτη φορά: συμβουλές από ειδικούς της Gillette

Πότε και πώς να ξυριστείτε για πρώτη φορά

Η σωστή στιγμή για την έναρξη του ξυρίσματος είναι διαφορετικός για τον καθένα. Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι περίπου το 85% των αγοριών παρατηρούν τις πρώτες τρίχες στο πρόσωπο μεταξύ 12 και 16 ετών, ενώ το 76% αυτών ξυρίζονται για πρώτη φορά μεταξύ 14 και 17 ετών.

Όταν έρθει η ώρα να αρχίσετε να ξυρίζεστε, δείτε μερικές συμβουλές για να ξεκινήσετε.

Οι Συνηθισμένες Περιοχές που Πρωτοεμφανίζονται οι Τρίχες στο Πρόσωπο

Συνήθως, εδώ αρχίζουν να πρωτοεμφανίζονται οι τρίχες στο πρόσωπο:

  1. Άνω-Χείλος
  2. Φαβορίτες
  3. Πηγούνι
  4. Μάγουλα
  5. Λαιμός

Περίπου την ίδια περίοδο, πιθανόν να αρχίσετε να βλέπετε και τρίχες στο στήθος, τις μασχάλες και την ηβική περιοχή, ενώ οι τρίχες στα χέρια και τα πόδια σας μπορεί να φαίνονται πιο σκούρες και σκληρές. Για να μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ανδρική περιποίηση τριχών και τη διαχείριση τριχοφυΐας του σώματος, δείτε τον οδηγό μας για την περιποίηση τριχοφυΐας σώματος.

Τα Βασικά για το Πρώτο Ξύρισμα

Όταν είστε έτοιμοι για το πρώτο σας ξύρισμα, δοκιμάστε το ευαίσθητο ξυραφάκι Gillette SkinGuard Sensitive Razor. Είναι ιδανικό για πιο νεανική, πιο ευαίσθητη επιδερμίδα. Ανάλογα με την κατάσταση της επιδερμίδας σας, μπορείτε να δείτε αυτές τις συμβουλές για το πώς να ξυρίζεστε με ακμή.

Πώς να Ξυριστείτε σε 5 Απλά Βήματα

Ακολουθήστε αυτά τα πέντε βήματα για να γίνετε εξπέρ στο ξύρισμα:

Βήμα 1: Πλύνετε το πρόσωπό σας

Κάντε ντους ή πλύνετε το πρόσωπό σας ακριβώς πριν ξυριστείτε για να καθαρίσετε και να μαλακώσετε τις τρίχες του προσώπου σας. Αυτό διευκολύνει τις κεφαλές ξυρίσματος να κάνουν τη δουλειά τους.

Βήμα 2: Προετοιμάστε την επιδερμίδα σας

Προετοιμάστε την επιδερμίδα σας σαπουνίζοντάς την με λίγο τζελ ή αφρό ξυρίσματος. Τα gel τείνουν να είναι λίγο πιο παχύρρευστα από τον αφρό, οπότε ένα προϊόν όπως το τζελ ξυρίσματός μας SkinGuard Sensitive Men's Shaving Gel είναι ιδανικό για το πρώτο ξύρισμα. Επιπλέον, είναι φτιαγμένο χωρίς χρωστικές ή αλκοόλες, οπότε είναι ιδανικό για ευαίσθητες επιδερμίδες. Διαβάστε περισσότερα για το τζελ ξυρίσματος σε σύγκριση με τον του αφρό.

Προετοιμάστε το δέρμα σας σαπουνίζοντας το ανδρικό τζελ ξυρίσματος SkinGuard Sensitive

Βήμα 3: Αρχίστε το ξύρισμα

Κάντε ελαφριά, απαλά περάσματα στο πρόσωπό σας με το ξυραφάκι. Δε χρειάζεται να πιέζετε πολύ δυνατά για να κάνετε τη δουλειά σας. Και φροντίστε πάντα να χρησιμοποιείτε ένα καλό ξυραφάκι, όπως το SkinGuard Sensitive Razor.

Βήμα 4: Ξεπλύνετε κατά τη διάρκεια

Καθώς ξυρίζεστε, ξεπλύνετε το πρόσωπό σας για να απομακρύνετε το τζελ ή τον αφρό ξυρίσματος και θυμηθείτε να μην ακουμπάτε ποτέ την κεφαλή ξυρίσματός σας στο πλάι του νεροχύτη ή να την σκουπίζετε σε μια πετσέτα. Τέτοιες κινήσεις μπορούν να καταστρέψουν το ξυραφάκι σας και να προκαλέσουν περισσότερα τραβήγματα και κοψίματα.

Βήμα 5: Ενυδάτωση

Αφού ξεπλύνετε το πρόσωπο και τον λαιμό σας μια τελευταία φορά, μην ξεχάσετε να ενυδατώσετε. Αυτό το βήμα θα καταπραΰνει και θα ενυδατώσει την επιδερμίδα σας μετά το ξύρισμα. Δοκιμάστε την ενυδατική κρέμα μας για μετά το ξύρισμα Gillette Aftershave Moisturizer για άψογη αίσθηση, και φροντίστε να μάθετε περισσότερα για την τέλεια ρουτίνα για μετά το ξύρισμα.

Ηταν χρήσιμο αυτό το άρθρο;