Πώς να ξυρίζετε το κεφάλι σας

Συμβουλές για ξύρισμα κεφαλιού

Το ξυρισμένο κεφάλι είναι ένα τολμηρό αλλά κλασικό look. Είτε το δοκιμάζετε για πρώτη φορά είτε όχι, μπορείτε να πετύχετε και να διατηρήσετε την εμφάνιση και την αίσθηση που επιθυμείτε, χάρη στις συμβουλές και τα εργαλεία της Gillette.

Αποκτήστε το look του ξυρισμένου κεφαλιού

Για απαλό κεφάλι μετά από κάθε ξύρισμα, ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα:

BHMA 1: Μαλακώστε και περιποιηθείτε τις τρίχες σας

Μαλακώστε και κόψτε τα μαλλιά σας

Το ξύρισμα κατά τη διάρκεια του ντους ή αμέσως μετά από αυτό σάς επιτρέπει να κόβετε ευκολότερα τις σκληρές τρίχες. Ίσως πρέπει πρώτα να κόψετε στα γρήγορα τις τρίχες σας με μία κουρευτική μηχανή, όπως το Gillette STYLER για όλες τις χρήσεις. Πριν το ξύρισμα, ψηλαφίστε το κεφάλι σας για τυχόν εξογκώματα ή κρεατοελιές.

BHMA 2: Απλώστε gel ξυρίσματος

Το τζελ ξυρίσματος προστατεύει το δέρμα από ερεθισμούς

Αυτό θα μαλακώσει τα γένια για να γλιστρά εύκολα η ξυριστική μηχανή και για να βοηθήσει στην προστασία της επιδερμίδας από τους ερεθισμούς. Τα gel και οι αφροί ξυρίσματος της Gillette σας παρέχουν απαλό ξύρισμα από την αρχή μέχρι το τέλος.

BHMA 3: Αποφεύγετε τις παλιές λεπίδες

Ξαναγεμίζει Gillette

Πριν το ξύρισμα, ελέγξτε τις λιπαντικές ταινίες. Εάν δείχνουν ξεθωριασμένες ή εάν οι λεπίδες φαίνονται φθαρμένες, ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξετε τις λεπίδες σας. Ρίξτε μια ματιά στις ανταλλακτικές κεφαλές της Gillette.

BHMA 4: Ξυρίστε με απαλές, προσεκτικές κινήσεις

Ξυριστείτε με απαλές, ελαφριές πινελιές

Ξυρίστε με απαλές, προσεκτικές κινήσεις, ασκώντας παντού την ίδια πίεση. Ακολουθήστε τη διαδρομή που σας βολεύει. Δοκιμάστε να αλλάξετε κατευθύνσεις και να ξυρίσετε κόντρα στο δεύτερο πέρασμα.

BHMA 5: Ξυρίστε γύρω από τα περιγράμματα

Ξυρίστε σύμφωνα με το περίγραμμα

Η τεχνολογία FlexBall των λαβών της ξυριστικής μηχανής Gillette ProShield επιτρέπει στις λεπίδες να περιστρέφονται με ευκολία γύρω από τα περιγράμματα του κεφαλιού σας. Ενώ ξυρίζετε γύρω από τα αφτιά σας, κρατήστε τα διπλωμένα προς τα κάτω για να αποφύγετε τυχόν κοψίματα.

BHMA 6: Ξεπλένετε συχνά τις λεπίδες

Ξεπλύνετε συχνά τα φύλλα

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πλένετε απαλά τις λεπίδες κάτω από τη βρύση, τόσο από την μπροστινή όσο και από την πίσω πλευρά και απομακρύνετε το πολύ νερό ανακινώντας ελαφρά. Μη χτυπάτε την ξυριστική σας μηχανή στον νεροχύτη και μην τη σκουπίζετε με πετσέτα. Αυτές οι συνήθειες ενδέχεται να μειώσουν τη διάρκεια ζωής της ξυριστικής μηχανής, καθώς επηρεάζουν τον περίπλοκο σχεδιασμό των εξαρτημάτων των λεπίδων. Το ξέπλυμα των λεπίδων κάτω από τρεχούμενο νερό βοηθά στην απομάκρυνση του εγκλωβισμένου gel ξυρίσματος, των τριχών και του νεκρού δέρματος.

BHMA 7: Aπλώστε ξανά gel ξυρίσματος

Εφαρμόστε ξανά το τζελ ξυρίσματος για να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος και τα εξανθήματα

Πριν ξυρίσετε ξανά κάποια περιοχή, απλώστε gel ξυρίσματος για να αποφύγετε τυχόν εξανθήματα και ερεθισμούς από το ξύρισμα.

BHMA 8: Στεγνώστε με πετσέτα

Ξεπλύνετε το κεφάλι σας με κρύο νερό

Ξεπλύνετε το κεφάλι σας με δροσερό νερό και στεγνώστε το με μία πετσέτα.

BHMA 9: Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση βοηθά στην καταπραΰνει το φρεσκοκομμένο δέρμα

Η ενυδάτωση με after shave αμέσως μετά το ξύρισμα καταπραΰνει το φρεσκοξυρισμένο δέρμα. Συμπεριλαμβάνοντας την ενυδάτωση στη διαδικασία ξυρίσματος, διατηρείτε το κεφάλι σας απαλό και ενυδατωμένο.

Απολαύστε την απαλότητα του κεφαλιού σας!

Χάρη στα εργαλεία Gillette, το ξυρισμένο κεφάλι σας θα είναι πάντα ομαλό

Χάρη στις συμβουλές και τα εργαλεία της Gillette, το ξύρισμα του κεφαλιού σας γίνεται ευχαρίστηση.

Ηταν χρήσιμο αυτό το άρθρο;