Ξυράφι εξέλιξης

Η εξέλιξη στην ξυριστική μηχανή

Οι ξυριστικές μηχανές έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό τον τελευταίο αιώνα. Από την πρώτη ξυριστική μηχανή ασφαλείας μέχρι τη SkinGuard, που είναι σχεδιασμένη για άνδρες με ευαίσθητη επιδερμίδα, η Gillette® βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο της καινοτομίας στο ξύρισμα. Δείτε πώς οι καινοτομίες της Gillette παρέχουν καλύτερο ξύρισμα εδώ και πάνω από έναν αιώνα.

Ο αιώνας αρχίζει με το σύστημα ξυρίσματος

Το 1903, η Gillette παρουσίασε το πρώτο σύστημα ξυρίσματος στον κόσμο, μια ξυριστική μηχανή ασφαλείας που αποτελούνταν από δύο μέρη: μια λεπτή, σκληρή και κοφτερή δίκοπη λεπίδα και μια επαναχρησιμοποιήσιμη λαβή. Όταν το σύστημα ξυρίσματος της Gillette κυκλοφόρησε στην αγορά, δεν άργησαν να γίνουν εκατομμύρια πωλήσεις. Μάλιστα, μπορείτε ακόμη να αποκτήσετε το ξυράφι διπλής ακμής.

Η Gillette συνεχίζει να ενημερώνει

Σε όλους αρέσουν τα κλασικά κομμάτια. Γνωρίστε το ξυράφι διπλής ακμής.

Μια εποχή καινοτομίας στις ξυριστικές μηχανές

Το 1971, η Gillette προχώρησε την καινοτομία του ξυρίσματος ένα βήμα παραπάνω με το λανσάρισμα του Trac II®, της πρώτης ξυριστικής μηχανής με δύο λεπίδες. Λίγο αργότερα, το 1977, η Gillette ξεπέρασε και πάλι τα όρια με το ξυραφάκι Atra/Contour. Αυτό έδωσε στους άνδρες τη δύναμη της ξυριστικής μηχανής με δύο λεπίδες και με περιστρεφόμενη κεφαλή, που επέτρεπε στις λεπίδες να ακολουθούν καλύτερα τις καμπύλες του προσώπου για ακόμη βαθύτερο ξύρισμα.

«Η Gillette κυκλοφόρησε το πρώτο σύστημα ξυρίσματος στον κόσμο, μια ξυριστική μηχανή ασφαλείας που αποτελούνταν από δύο μέρη: μια λεπτή, σκληρή και κοφτερή δίκοπη λεπίδα και μια επαναχρησιμοποιήσιμη λαβή.»

Το σκεπτικό πέρα από τις λεπίδες

Το 1985, η ικανότητα της Gillette να φέρνει την καινοτομία στις ξυριστικές μηχανές προχώρησε πέρα από τις λεπίδες με επίστρωση χάλυβα και τη λαβή. Με την παρουσίαση του Atra Plus/Contour Plus, κυκλοφόρησε στην αγορά η πρώτη ξυριστική μηχανή της Gillette με λιπαντική ταινία. Η ενσωμάτωση αυτής της ταινίας πάνω από της λεπίδες βοήθησε τις λεπίδες να γλιστρούν επάνω στην επιδερμίδα, αυξάνοντας τα επίπεδα άνεσης κατά το ξύρισμα. Το 1990, οι δύο λεπίδες στην ξυριστική μηχανή Sensor® τοποθετήθηκαν ανεξάρτητα σε ελατήρια υψηλής απόκρισης, τα οποία προσαρμόζονταν αυτόματα στις καμπύλες του προσώπου κατά το ξύρισμα.

Σπάζοντας το φράγμα της απόδοσης

Το 1998, η Gillette προσέφερε στους άνδρες ακόμη απαλότερο και βαθύτερο ξύρισμα με το λανσάρισμα του MACH3®, της πρώτης ξυριστικής μηχανής με τεχνολογία τριών λεπίδων. Η Gillette συνέχισε να εξελίσσει το σύστημα MACH3, διευρύνοντας τις δυνατότητές της ξυριστικής μηχανής, με αποτέλεσμα το σημερινό MACH3 Turbo που διαθέτει περισσότερους λιπαντικούς παράγοντες και προσφέρει περισσότερα προστατευτικά για την επιδερμίδα σε σύγκριση με το MACH3

Η Gillette συνεχίζει να ενημερώνει

Ένας αιώνας καινοτομιών Gillette.

Η τεχνολογία εν δράσει

Tο 2006, οι ξυριστικές μηχανές Fusion5® έκαναν την εμφάνισή τους σε manual και power έκδοση με μπαταρία. Διαθέτουν πέντε λεπίδες και ξεπερνούν την άνεση που προσφέρει το MACH3. Η ProGlide® εμφανίστηκε το 2010, πηγαίνοντας την ακρίβεια και την απόδοση ένα βήμα πιο πέρα με τις καλύτερες και λεπτότερες λεπίδες της.** Η GILLETTE BODY, έφερε την επανάσταση στο ανδρικό ξύρισμα το 2014 ως η πρώτη ξυριστική μηχανή, σχεδιασμένη για το ανδρικό σώμα. Την ίδια χρονιά, κυκλοφόρησε και η επόμενη καινοτομία στο ξύρισμα: το ProGlide με τεχνολογία FlexBall, μια περιστρεφόμενη σε πολλαπλές κατευθύνσεις ξυριστική μηχανή που φτιάχτηκε για να μεγιστοποιήσει την επαφή με της καμπύλες του ανδρικού προσώπου. Τέλος, το 2015, η ProShield ανέβασε τη λίπανση στο επόμενο επίπεδο. Με λιπαντικές ταινίες πριν και μετά τις λεπίδες, το ProShield δημιουργεί ασπίδα προστασίας ενώ ξυρίζεστε, βοηθώντας στην προστασία κατά των ερεθισμών.

Η καινοτομία του σήμερα

Το 2019, η SkinGuard κυκλοφόρησε στην αγορά ως η πρώτη ξυριστική μηχανή της Gillette που ήταν ειδικά σχεδιασμένη για άνδρες με ευαίσθητη επιδερμίδα και ψευδοθυλακίτιδα. Αυτή η ξυριστική μηχανή ξυρίζει τα γένια και προστατεύει την επιδερμίδα, χάρη στο μοναδικό SkinGuard που βρίσκεται μεταξύ των λεπίδων. Ελαχιστοποιεί τα τραβήγματα και κόβει τα γένια στο ύψος της επιδερμίδας, προλαμβάνοντας έτσι τυχόν ερεθισμούς.

Η επόμενη ξυριστική μηχανή είναι όλο και πιο κοντά

Η Gillette δε σταματά ποτέ να αναζητά τρόπους βελτίωσης της εμπειρίας του ξυρίσματός σας. Θέλουμε να σας βοηθήσουμε να φαίνεστε, να νιώθετε και να είστε στα καλύτερά σας, κάθε μέρα. Αυτή είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την αποστολή μας, να προσφέρουμε στους άνδρες το πιο βαθύ και ακριβές ξύρισμα στον κόσμο. Πάνω από 100 χρόνια πριν, ο King C. Gillette δήλωσε: «Θα σταματήσουμε να φτιάχνουμε λεπίδες όταν δε θα υπάρχει άλλο περιθώριο βελτίωσης».

Ηταν χρήσιμο αυτό το άρθρο;

Σε σύγκριση με τη Sensor2 Plus

Πρώτες τέσσερις λεπίδες σε σύγκριση με τη Fusiοn5