Ένας άντρας που κρατά ίσιο ξυράφι

Τι να Ξέρετε Πριν Αγοράσετε Ίσιο Ξυράφι

Η ανδρική περιποίηση έχει προχωρήσει πολύ από την εποχή που η μόνη επιλογή ήταν ένα κοφτερό, ίσιο ξυράφι ξυρίσματος.

Το ξύρισμα με ξυράφι προσώπου απαιτεί πολύ σταθερό χέρι, καθώς και πολύ χρόνο, υπομονή και προετοιμασία. Πριν δοκιμάσετε ένα ίσιο ξυραφάκι, θα πρέπει να κατανοήσετε τη διαδικασία του ξυρίσματος με ένα ίσιο ξυραφάκι και πώς συγκρίνεται με άλλες επιλογές ξυρίσματος.

Τι είναι ένα Ίσιο Ξυράφι?

Ένα ίσιο ξυράφι αποτελείται από μια μακριά, μονή κεφαλή ξυρίσματος που διπλώνει στη λαβή του για εύκολη αποθήκευση.

Για να λειτουργήσει με τον καλύτερο τρόπο, η κεφαλή ξυρίσματος ενός ξυραφιού πρέπει να είναι εξαιρετικά κοφτερή και να είναι κατασκευασμένη από ποιοτικό ανοξείδωτο ατσάλι. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται πολλή συντήρηση όταν έχετε ένα ίσιο ξυράφι.

Θα χρειαστείτε και κάποια άλλα εξαρτήματα εξοπλισμού για να ολοκληρώσετε την εμπειρία του ξυρίσματος: κρέμα ξυρίσματος, πινέλο ξυρίσματος, και ένα «ακονιστήρι» ή ένα «λουρί ακονίσματος».

Τι είναι το λουρί ακονίσματος?

Το ακονιστήρι, ή πέτρα ακονίσματος, είναι ένα εργαλείο για το ακόνισμα μιας ευθείας ανταλλακτικής κεφαλής. Έτσι διατηρείται στην καλύτερη κατάσταση για να κάνει καλά τη δουλειά του χωρίς να πληγώνει την επιδερμίδα σας.

Τι είναι το Λουρί Ακονίσματος (Φαλτσέτα)?

Η φαλτσέτα ξυραφιού είναι μια εναλλακτική λύση για το ακόνισμα. Πρόκειται ουσιαστικά για μια δερμάτινη λωρίδα για το γυάλισμα της άκρης ενός ξυραφιού για να έχετε πάντα ένα βαθύ ξύρισμα.

Με όλα αυτά τα εξαρτήματα, είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί το ξύρισμα με ίσιο ξυράφι απευθύνεται συνήθως στους επαγγελματίες. Το να έχετε όλα αυτά τα εργαλεία στο σπίτι μπορεί να γεμίσει το μπάνιο σας και να σας δυσκολέψει να τα μαζεύετε όταν ταξιδεύετε. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι για ένα ξύρισμα εξίσου βαθύ με εκείνο ενός ίσιου ξυραφιού.

Σύγχρονο, Καινοτόμο Ξύρισμα από την Gillette

Αν το στυλ του ίσιου ξυραφιού είναι αυτό που ψάχνετε, αλλά χρειάζεστε κάτι πιο μοντέρνο και πιο εύκολο στη χρήση, δείτε το King C. Gillette Double Edge Razor: μια ξυριστική μηχανή ασφαλείας εμπνευσμένη από την αρχική εφεύρεση του ιδρυτή μας το 1901.

Αυτό το ξυραφάκι διαθέτει επιλογή από δύο κοπτικές ακμές, καπάκι ασφαλείας που συγκρατεί την κεφαλή ξυρίσματος από ανοξείδωτο ατσάλι στη θέση της, και ειδική επίστρωση για πιο άνετο ξύρισμα.

Ακολουθούν μερικές άλλες επιλογές που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Προηγμένες, Επανασχεδιασμένες Ανταλλακτικές Κεφαλές

Δείτε τις Ανταλλακτικές Κεφαλές του Gillette Fusion5. Κάθε μία έχει πέντε κεφαλές ξυρίσματος με λεπτές άκρες για βαθύ ξύρισμα.

Λαβές ξυριστικής μηχανής με Τεχνολογία FlexBall

Το Ξυραφάκι ProGlide διαθέτει ένα εύκαμπτο σφαιρικό κομμάτι στη λαβή που επιτρέπει στις λεπίδες να περιστρέφονται προς πολλαπλές κατευθύνσεις. Αυτό είναι ιδανικό για το ξύρισμα κάθε καμπύλης και περιγράμματος του προσώπου σας για ένα απαλό ξύρισμα σε όλη την επιφάνεια.

Ένας άντρας που ξυρίζει τα γένια του με ξυράφι Proglide

Η Θερμαινόμενη Ξυριστική Μηχανή

Σας αρέσει η αίσθηση του ξυρίσματος με ζεστή πετσέτα από τον κουρέα; Μπορείτε να απολαύσετε την ίδια αίσθηση στο σπίτι σας με τη Θερμαινόμενη Ξυριστική Μηχανή GilletteLabs. Η Θερμαινόμενη Ξυριστική Μηχανή ζεσταίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού για καταπραϋντική θερμότητα και ένα χλιδάτο ξύρισμα.

Οι Ανταλλακτικές Κεφαλές στην Πόρτα Σας

Είτε χρησιμοποιείτε ίσιο ξυράφι, Θερμαινόμενη ξυριστική μηχανή, ή κάποια εναλλακτική λύση για την ευαίσθητη επιδερμίδα, οι αιχμηρές κεφαλές ξυρίσματος είναι απαραίτητες για την πρόληψη του ερεθισμού του ξυρίσματος και άλλων δερματικών ερεθισμών. Το Gillette’s shave club είναι πολύ πιο εύκολη επιλογή από το να πρέπει να χρησιμοποιείς κάθε λίγες μέρες ένα λουρί ακονίσματος (φαλτσέτα) ή να ακονίζετε κάθε λίγες μέρες.

Μπορείτε να εγγραφείτε δωρεάν (πληρώνετε μόνο τα έξοδα αποστολής και διακίνησης) και θα λαμβάνετε κεφαλές ξυρίσματος με το χρονοδιάγραμμα που σας βολεύει, διασφαλίζοντας ότι δε θα ξεμείνετε ποτέ από κοφτερές λεπίδες. Άλλο προνόμιο; Η συνδρομή σας συνοδεύεται από εκπτώσεις και εξοικονομείτε χρήματα από τις κεφαλές ξυρίσματος όταν γίνεστε συνδρομητές.

Ηταν χρήσιμο αυτό το άρθρο;