Απόρριψη ψευδών μύθων

Καταρρίπτουμε τους μεγαλύτερους μύθους του ξυρίσματος

Καταρρίπτουμε τους μεγαλύτερους μύθους του ξυρίσματος

Οι μύθοι του ξυρίσματος είναι σαν τους αστικούς μύθους. Η λογική πλευρά του εγκεφάλου σας γνωρίζει ότι δεν είναι πραγματικοί. Εφόσον, όμως, είναι τόσο προφανές ότι είναι ψευδείς, γιατί υπάρχουν ακόμη; Δείτε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς μύθους να καταρρίπτονται πανηγυρικά.

1

Το καθημερινό ξύρισμα κάνει τα γένια να ξαναβγαίνουν πιο γρήγορα ή πιο χοντρά ή πιο σκούρα.

Αν μαζεύονταν οι γιαγιάδες μας για να διηγηθούν ιστορίες ξυρίσματος, αυτή θα ήταν η αγαπημένη τους. Το μεγάλωμα, το πάχος και το χρώμα των τριχών ελέγχονται από τα γονίδια, όχι από το πόσο συχνά ξυρίζεστε.
2

Οι καινούργιες ξυριστικές μηχανές προκαλούν περισσότερα κοψίματα.

Δοκιμάστε το αντίθετο. Οι παλιές ξυριστικές μηχανές και όσες έχουν χαλασμένες λεπίδες έχουν περισσότερες πιθανότητες να προκαλέσουν κοψίματα. Όσο πιο χρησιμοποιημένη είναι η λεπίδα τόσο μεγαλύτερη πίεση πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να ξυρίσετε. Και κάπως έτσι προκύπτουν τα κοψίματα. Αν νιώθετε ότι η λεπίδα τραβά το δέρμα σας ή ότι το ξύρισμα δεν μοιάζει τόσο βαθύ όσο συνήθως, είναι σημάδι ότι μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξετε ανταλλακτική κεφαλή.
3

Οι ανταλλακτικές κεφαλές των ξυριστικών μηχανών πρέπει να αλλάζονται κάθε εβδομάδα

Το πόσο γρήγορα φθείρονται οι λεπίδες εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: την ποιότητα των λεπίδων, τον τρόπο κατασκευής τους, τη συχνότητα του ξυρίσματος, το αν χρησιμοποιείτε gel ξυρίσματος και το πώς φροντίζετε τις λεπίδες μετά από κάθε ξύρισμα. Μετά από χρόνια παρατήρηση του ξυρίσματος χιλιάδων ανδρών, γνωρίζουμε ότι κάθε άνδρας είναι διαφορετικός και ότι πρέπει να εμπιστεύεται τη δική του κρίση για το πότε ήρθε η ώρα να αλλάξει λεπίδα. Η αλλαγή λεπίδας μία φορά την εβδομάδα είναι ίσως υπερβολή όταν χρησιμοποιείτε λεπίδες υψηλής ποιότητας. Για παράδειγμα, οι καλύτερες ανταλλακτικές κεφαλές της Gillette διαρκούν για έως και έναν μήνα ξυρίσματος.
4

Οι πραγματικοί άνδρες δεν ξυρίζονται από τον λαιμό και κάτω.

Είτε αποκαλείται «ανδρικό ξύρισμα σώματος» είτε «περιποίηση σώματος», το ξύρισμα σώματος έχει πάρα πολλούς φαν. Μία έρευνα της Gillette έδειξε ότι σχεδόν 4 στους 10 άνδρες περιποιούνται ή ξυρίζουν τις τρίχες εκεί κάτω. Ποσοστό 7 % παραδέχτηκε ότι έχει χρησιμοποιήσει στο σώμα την ξυριστική μηχανή που χρησιμοποιεί ο συγκάτοικος στο πρόσωπο. Απίστευτο.

Τώρα λοιπόν ξέρετε την αλήθεια. Ωστόσο, αυτοί οι διαδεδομένοι μύθοι για το ξύρισμα δεν έχουν εξαφανιστεί εντελώς. Είναι όπως ο μύθος του 40ωρου στη δουλειά και οι υποτιθέμενες ασκήσεις για αυτόματη γράμμωση των κοιλιακών.

Ηταν χρήσιμο αυτό το άρθρο;

Με ξύρισμα τρεις-τέσσερις φορές την εβδομάδα.