Ένας άντρας που ξυρίζει τα γένια του με το ξυράφι Gillette

Όχι Πια Τραβήγματα και Κοψίματα στο Ξύρισμα

Ξυρίζετε, λοιπόν, το πρόσωπό σας και ξαφνικά, ωχ, κόβεστε με το ξυραφάκι. Μικρά τέτοια κοψίματα στο ξύρισμα μπορούν να σας πληγώσουν και να χαλάσουν την ομοιόμορφη εμφάνιση που θέλατε. Όμως, τα τραβήγματα και τα κοψίματα από ξυραφάκι μπορούν εύκολα να αποφευχθούν με τα κατάλληλα εργαλεία και την κατάλληλη τεχνική.

Λάθη όπως το πολύ δυνατό πάτημα του ξυραφιού, το ξύρισμα αντίθετα προς τη φορά της τρίχας σε ευαίσθητη επιδερμίδα και χρήση θαμπών ανταλλακτικών κεφαλών. είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που μπορούν να κάνουν το κόψιμο στο ξύρισμα πιο εύκολο.

Ακολουθούν οι καλύτερες συμβουλές μας για να μην έχετε άλλα τραβήγματα και κοψίματα.

Χρησιμοποιείτε τα Κατάλληλα Εργαλεία?

Βρείτε ένα Ποιοτικό Ξυραφάκι

Η χρήση του σωστού είδους ξυραφιού είναι το κλειδί για τη μείωση τον κίνδυνο για κοψίματα ενώ ξυρίζεστε. Θυμηθείτε, το ξυραφάκι σας θα πρέπει να κάνει την περισσότερη δουλειά σ’ αυτή την περίπτωση, όχι το χέρι σας.

Το Ξυραφάκι Gillette SkinGuard Sensitive έχει σχεδιαστεί για να μειώνει μέρος της πίεσης κατά το ξύρισμα, ώστε κάθε κίνηση να είναι πιο απαλή. Διαθέτει επίσης επιπλέον λιπαντική ταινία πριν και μετά τις λεπίδες, για να συμβάλλει στην πρόληψη του καψίματος από το ξυράφι και άλλων ειδών ερεθισμού του δέρματος, καθιστώντας το ιδανικό για το ξύρισμα της ευαίσθητης επιδερμίδας.

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή είναι το Ξυραφάκι Gillette ProGlide. Αυτή η επιλογή διαθέτει τη λεγόμενη «Τεχνολογία FlexBall», που διευκολύνει την κίνηση και το ξύρισμα κάθε καμπύλης του προσώπου σας.

Ένας άντρας που κρατά τη Gillette Razor στο χέρι του

ΜηνΞεχνάτε την Κρέμα Ξυρίσματος

Συνιστούμε πάντα τη χρήση κρέμας ή gel ξυρίσματος για επιπλέον προστασία κατά το ξύρισμα. Τα δύο αγαπημένα μας είναι το Τζελ Ξυρίσματος SkinGuard Sensitive και το Τζελ Ξυρίσματος Fusion 5 Ultra Sensitive. Πλύνετε το πρόσωπό σας πριν ξυριστείτε, καθαρίζοντας την επιδερμίδα σας από τυχόν παγιδευμένες ή σφηνωμένες τρίχες. Ο ατμός μπορεί επίσης να βοηθήσει, γι' αυτό και σε μερικούς άντρες αρέσει να ξυρίζονται στο ντους. Όλα αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο κοψιμάτων στο ξύρισμα.

Συμβουλές για να Αποφύγετε τα Τραβήγματα και τα Κοψίματα στο Ξύρισμα

Δεν είναι μόνο τι χρησιμοποιείτε για να ξυρίζεστε, αλλά και πώς ξυρίζεστε. Αν είχατε πολλά τραβήγματα στο παρελθόν ή αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, δοκιμάστε να παρατηρήσετε την κατεύθυνση της ανάπτυξης των τριχών σας - μπορεί να είναι διαφορετική σε διάφορα σημεία του προσώπου και του λαιμού. Προσπαθήστε να ξυρίζεστε κατά την κατεύθυνση της τρίχας με απαλές κινήσεις. Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να ξυρίζεστε με τη φορά της τρίχας, δηλαδή να ξυρίζεστε προς την ίδια κατεύθυνση που αναπτύσσονται οι τρίχες του προσώπου σας. Αυτό συμβάλλει στη μείωση των τραβηγμάτων και των κοψιμάτων, καθώς και των τριχών που γυρνάνε, και του ερεθισμού του ξυρίσματος.

Συμβουλή από επαγγελματίες: Ξεπλύνετε την κεφαλή ξυρίσματός σας μετά από κάθε λίγες κινήσεις, αλλά ποτέ μην ακουμπάτε το ξυραφάκι σας στην άκρη του νεροχύτη και μην το σκουπίζετε σε πετσέτα. Αυτό θα καταστρέψει το ξυραφάκι σας με την πάροδο του χρόνου.

Ένας άντρας που καθαρίζει το Mach3 ξυράφι του

Πώς να Σταματήσετε την Αιμορραγία από Κόψιμο από Ξυραφάκι

Τώρα που ξέρετε πώς να αποφύγετε τα κοψίματα στο ξύρισμα, πώς μπορείτε να σταματήσετε την αιμορραγία; Το κόλπο είναι να ασκήσετε πίεση στο κόψιμο με ένα ζεστό πανί ή χαρτοπετσέτα αμέσως μόλις κοπείτε.

Όταν η αιμορραγία υποχωρήσει, συνήθως μετά από μερικά λεπτά, απλώστε λίγη ενυδατική κρέμα για να καταπραΰνετε την επιδερμίδα σας. Μπορεί να νιώσετε ένα μικρό τσίμπημα εδώ, αλλά δεν θα διαρκέσει πολύ. Προσπαθήστε να προσθέσετε ενυδατική κρέμα στη ρουτίνα σας μετά από κάθε ξύρισμα, και επιλέξτε ένα προϊόν που είναι ήπιο για την ευαίσθητη επιδερμίδα—κάτι αρωματικό και χωρίς αλκοόλ είναι καλύτερο, όπως το Gillette After shave Balm.

Ανακαλύψτε περισσότερες συμβουλές για το ξύρισμα της ευαίσθητης επιδερμίδας.

Ηταν χρήσιμο αυτό το άρθρο;