Οδηγός Gillette σχετικά με το Πώς να αντιμετωπίσετε τα μαλλιά που φυτρώνουν

Γυρισμένες Τρίχες: Οδηγός ειδικών για ανδρική περιποίηση

Ανεξάρτητα με τις ικανότητές σας στο ξύρισμα, κατά πάσα πιθανότητα θα εμφανίζετε κατά καιρούς αναπτυσσόμενες τρίχες προς τα μέσα. Το γεγονός είναι ότι μετά το κόψιμο της τρίχας κάτω από την επιδερμίδα, μπορεί να γυρίσει προς τα μέσα, σχηματίζοντας αυτά τα δυσάρεστα καψίματα από το ξυραφάκι που προκαλούν κνησμό. Αυτά τα καψίματα μπορεί να είναι πιο συνηθισμένα για τους άνδρες με πιο σγουρές τρίχες, αλλά μπορούν να εμφανιστούν σε οποιονδήποτε.

Ένας οδηγός για την αφαίρεση των αναπτυσσόμενων τριχών προς τα μέσα

Ορισμένες γυρισμένες τρίχες θα φύγουν τελικά από μόνες τους, και όσο τις πιέζετε ή τις πειράζετε, μπορεί να καθυστερήσετε τη διαδικασία επούλωσης. Ωστόσο, υπάρχουν βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να αντιμετωπίσετε τις επίμονες τρίχες του προσώπου που γυρνάνε προς τα μέσα.

Βήμα 1: Ζεστάνετε την περιοχή

Βάλτε ένα πανί ή μια χαρτοπετσέτα κάτω από λίγο ζεστό νερό και πιέστε το στην περιοχή που είναι το εξόγκωμα.

Βήμα 2: Τραβήξτε την τρίχα

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να μπορείτε να δείτε την τρίχα στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό τσιμπιδάκι για να τραβήξετε απαλά την γυρισμένη τρίχα. Μην σκαλίζετε το δέρμα σας και μην προσπαθείτε να ξεριζώσετε εντελώς την τρίχα - απλά οδηγήστε την τρίχα έξω από το εξόγκωμα.

Βήμα 3: Πλύνετε το δέρμα σας

Πλύνετε ελαφρά το πρόσωπό σας και βεβαιωθείτε ότι η περιοχή γύρω από την γυρισμένη τρίχα είναι καθαρή.

Βήμα 4: Χρησιμοποιήστε μια τοπική κρέμα

Για να βοηθήσετε την επούλωση και να μειώσετε τις κοκκινίλες, δοκιμάστε μια κρέμα όπως η υδροκορτιζόνη ή η ρετινόλη. Μιλήστε με έναν φαρμακοποιό για συμβουλές ή καλέστε το γιατρό σας εάν έχετε συγκεκριμένες ερωτήσεις ή ανησυχίες.

Παρόλο που υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να αντιμετωπίσετε τις αναπτυσσόμενες τρίχες προς τα μέσα, η καλύτερη προσέγγιση είναι να τις αποτρέψετε από το να εμφανιστούν εξαρχής. Μερικά έξυπνα βήματα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ξύρισμα μπορούν να σας βοηθήσουν να προστατέψετε το πρόσωπό σας από αυτά τα ενοχλητικά εξογκώματα.

Η ρουτίνα προετοιμασίας σας για το ξύρισμα

Για να σταματήσετε τις γυρισμένες τρίχες πριν ξεκινήσουν, ξεκινήστε από το ντους. Πλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό για να ενυδατώσετε τις τρίχες σας και να μαλακώσετε την επιδερμίδα σας. Αυτό θα βοηθήσει τις ανταλλακτικές κεφαλές του ξυραφιού σας να ξυρίσουν χωρίς παρεμβολές, και θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο ερεθισμού της επιδερμίδας, ενώ θα αφαιρεί τις πιο δύσκολες τρίχες. Η διαδικασία του ξυρίσματος μπορεί επίσης να ξηράνει το δέρμα σας και να προκαλέσει ερεθισμούς, γι' αυτό προσπαθήστε να ενυδατώνεστε πριν το ξύρισμα, ειδικά αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα.

Απολέπιση

Η απολέπιση πριν από το ξύρισμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφύγετε τις γυρισμένες τρίχες. Πώς; Όταν ξυρίζεστε, το νεκρό δέρμα μπορεί να φράξει τους πόρους και να μπλοκάρει τους θύλακες της τρίχας. Η απολέπιση βοηθά να απαλλαγείτε από τα σκουπίδια και τις ακαθαρσίες στο δέρμα σας. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να μαλακώσετε τις τρίχες του προσώπου σας για ένα πιο καθαρό κόψιμο. Για το καλύτερο αποτέλεσμα, πάρτε λίγο scrub και κάντε μασάζ στο πρόσωπό σας με κυκλικές κινήσεις για περίπου 30 δευτερόλεπτα πριν ξεπλύνετε. Αυτό είναι!

Ξυρίστε προς τη φορά της τρίχας

Για πιο βαθύ ξύρισμα, πολλοί άντρες ξυρίζουν αντίθετα στη φορά της τρίχας. Όμως αυτή η τεχνική μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και τρίχες γυρνάνε προς τα μέσα—δεν είναι καλό. Αντί γι’ αυτό, προσπαθήστε να ξυρίζεστε προς την ίδια κατεύθυνση που αναπτύσσονται οι τρίχες σας και χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν λιγότερες κινήσεις για ένα καθαρό ξύρισμα.

Άλλη συμβουλή: Να είστε προσεκτικοί με την επιδερμίδα σας και να μην πιέζετε πολύ δυνατά το πρόσωπό σας όταν ξυρίζεστε. Αφήστε το ξυραφάκι σας να κάνει όλη τη δουλειά και προστατέψτε την επιδερμίδα σας ακόμα περισσότερο χρησιμοποιώντας το Ξυραφάκι SkinGuard Sensitive.

Χρησιμοποιήστε καινούριες κεφαλές ξυρίσματος

Μια παλιά, θαμπή κεφαλή ξυρίσματος είναι ο καλύτερος φίλος της γυρισμένης τρίχας. Φροντίστε να αντικαθιστάτε τακτικά τις κεφαλή ξυρίσματός σας, ώστε να είστε σίγουροι ότι το ξυραφάκι σας θα είναι καθαρό και έτοιμο να κάνει τη δουλειά του. Για τακτική προμήθεια φρέσκων, κοφτερών κεφαλών ξυρίσματος, εγγραφείτε στο Gillette’s shave club.

Ενυδάτωση μετά το ξύρισμα

Ενυδατώστε το δέρμα σας μετά το ξύρισμα: Ρουτίνα Aftershave της Gillette

Η περιποίηση της επιδερμίδας δε σταματά στο ξύρισμα. Παραλείποντας το βήμα της ενυδάτωσης, προκαλείτε ξηρή επιδερμίδα και ερεθισμός του ξυρίσματος. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να συνηθίσετε να ενυδατώνεστε.

Ηταν χρήσιμο αυτό το άρθρο;