Ένας άντρας που απαλλάσσεται από τις ανεπιθύμητες τρίχες στο πρόσωπο

Αποτρίχωση Προσώπου - Ξεφορτωθείτε τις ανεπιθύμητες τρίχες

Υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι για αποτρίχωση στο πρόσωπο. Όλοι γνωρίζουμε ότι το ξύρισμα και η περιποίηση είναι για να διατηρήσετε το πρόσωπό σας καθαρό και λείο, αλλά είναι καλό να γνωρίζετε τις επιλογές σας, ειδικά όταν κάθε προσέγγιση έχει τα δικά της πλεονεκτήματα (και μειονεκτήματα).

Από το κλασικό ξύρισμα μέχρι μια μέθοδο που ονομάζεται ηλεκτρόλυση, μάθετε πώς συγκρίνεται κάθε μέθοδος για την αφαίρεση των τριχών στο πρόσωπο και πώς να βρείτε ποια είναι η καλύτερη για εσάς.

Ένας Οδηγός Προσεγγίσεων για την Αποτρίχωση στο Πρόσωπο

Μέθοδος #1: Κλασικό Ξύρισμα

Περίεργη πληροφορία: Το ξύρισμα δεν κάνει τις τρίχες να ξαναβγαίνουν πιο σκούρες και πιο πυκνές ή πιο γρήγορα ή πιο αργά, παρά τους μύθους. Πρώτο Ξύρισμα; Αφήστε μας να σας δείξουμε τα κατατόπια.

Πλεονεκτήματα: Έτσι βιώνουμε οι περισσότεροι από εμάς για πρώτη φορά την αποτρίχωση, καθώς μπορεί να γίνει εύκολα στο σπίτι. Υπάρχει επίσης μια ποικιλία προϊόντων ξυρίσματος που διατίθενται σε σχετικά χαμηλό κόστος.

Μειονεκτήματα: Μετά το ξύρισμα, οι τρίχες θα αρχίσουν να αναπτύσσονται με μυτερή άκρη, γεγονός που τις κάνει να φαίνονται πιο αισθητές από τις φυσικά μεγαλωμένες τρίχες που αναπτύσσονται. Επίσης, επειδή η τρίχα κόβεται πάνω από το δέρμα, η νέα τρίχα μπορεί να φανεί νωρίτερα. Το ξύρισμα με παλιό, θαμπό ή κακής ποιότητας ξυραφάκι μπορεί να προκαλέσει τραβήγματα και κοψίματα.

Συμβουλές: Πλύνετε και κάντε απολέπιση της επιδερμίδας σας πριν από το ξύρισμα και χρησιμοποιήστε γενναιόδωρα ένα shave prep. Μετά το ξύρισμα, χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα για να ενυδατώσετε και να καταπραΰνετε την επιδερμίδα σας.

Τρία ξυραφάκια Gillette

Μέθοδος #2: Τριμάρισμα

Εδώ, μιλάμε για μια ηλεκτρική μηχανή περιποίησης, όπως η Μηχανή Περιποίησης King C. Gillette Trimmer.

Πλεονεκτήματα: Όταν χρησιμοποιείται σωστά, η αποτρίχωση προσώπου με μια μηχανή περιποίησης μπορεί να είναι μια αρκετά εύκολη και ανώδυνη εμπειρία. Είναι επίσης κατάλληλο για στεγνό ξύρισμα, αν δεν έχετε πολύ χρόνο.

Μειονεκτήματα: Δεν θα έχετε τόσο βαθύ ξύρισμα όσο με άλλες μεθόδους. Ίσως να σας μείνει λίγο μούσι. Υπάρχει επίσης ακόμα η πιθανότητα να πάθετε ερεθισμό του ξυρίσματος αν δεν χρησιμοποιείτε σωστά τη μηχανή περιποίησής σας.

Συμβουλές: Μην πιέζετε πολύ δυνατά όταν χρησιμοποιείτε το ξυραφάκι, ώστε να αποφύγετε τον ερεθισμό του ξυρίσματος.

Μέθοδος #3: Ηλεκτρόλυση

Για αυτή την προσέγγιση στην αποτρίχωση, υπάρχει ένας υπαινιγμός στο όνομα. Η ηλεκτρόλυση περιλαμβάνει κυριολεκτικά ηλεκτρικό ρεύμα μέσω ενός θύλακα τρίχας, το οποίο εμποδίζει την ανάπτυξη νέων τριχών.

Πλεονεκτήματα: Είναι μόνιμο, και καμία άλλη μέθοδος δεν μπορεί να το ανταγωνιστεί. Λειτουργεί επίσης για αρκετούς διαφορετικούς τύπους επιδερμίδας και τριχών, δεν υπάρχει συντήρηση ή χημικές ουσίες και δεν χρειάζεστε καμία μετεγχειρητική φροντίδα ή αποκατάσταση μετά τη διαδικασία.

Μειονεκτήματα: Θα χρειαστείτε αρκετές συνεδρίες για να ολοκληρώσετε την πλήρη διαδικασία αποτρίχωσης και μπορεί να νιώσετε κάποια δυσφορία ή πόνο. Αν και σπάνια, υπάρχει επίσης η πιθανότητα ανεπιθύμητων ενεργειών, όπως η δημιουργία ουλών, γι' αυτό και είναι πάντα σημαντικό να επισκέπτεστε έναν εξουσιοδοτημένο, πιστοποιημένο δερματολόγο.

Συμβουλές: Αν είστε περίεργοι, συμβουλευτείτε έναν εγκεκριμένο δερματολόγο. Ο πάγος μπορεί να βοηθήσει σε τυχόν πόνο μετά τη διαδικασία.

Μέθοδος #4: Κερί

Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με την αποτρίχωση, η διαδικασία είναι αυτό που ακούγεται. Χρησιμοποιώντας λιωμένο κερί στο δέρμα σας, αυτές οι ταινίες εφαρμόζονται στο κερί και τραβιούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση της ανάπτυξης της τρίχας, αφαιρώντας τους θύλακες της τρίχας κατά τη διαδικασία.

Πλεονεκτήματα: Επειδή ξεριζώνει τις τρίχες ακριβώς από τη ρίζα, η αποτρίχωση μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις τρίχες του προσώπου για έως και τέσσερις εβδομάδες. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η τρίχα έχει μήκος τουλάχιστον ένα τέταρτο του χιλιοστού πριν την αποτρίχωση.

Μειονεκτήματα: Να μην πούμε ότι θα…φωνάξετε. Η αποτρίχωση με κερί μπορεί επίσης να προκαλέσει ξεριζωμένες τρίχες, αν και η απολέπιση πριν και η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας μετά μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη αυτών των εξογκωμάτων. Επίσης, αν χρησιμοποιείτε Ρετίνη Α στην ενυδατική σας κρέμα, θα πρέπει να αποφύγετε την αποτρίχωση. Μπορεί να αραιώσει το δέρμα, πράγμα που σημαίνει κοκκινίλες και ζημιά κατά την αποτρίχωση.

Συμβουλές: Ενώ μπορείτε να αγοράσετε κιτ αποτρίχωσης για χρήση στο σπίτι, συνιστάται να απευθυνθείτε σε επαγγελματία. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιούν νέο στικ (το οποίο εφαρμόζει το κερί) κάθε φορά, καθώς αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της μόλυνσης.

Μέθοδος #5: Αποτρίχωση με λέιζερ

Ακούγεται υψηλής τεχνολογίας, αλλά αυτή η μέθοδος είναι αρκετά παλιά. Χρησιμοποιεί θερμότητα από λέιζερ για την αφαίρεση της τρίχας. Η διαδικασία καταστρέφει το θύλακα και έτσι δεν αναπτύσσεται ξανά τόσο αποτελεσματικά.

Πλεονεκτήματα: Εκτός από την ηλεκτρόλυση, αυτή είναι η πιο μακροχρόνια μέθοδος αποτρίχωσης. Είναι επίσης σχετικά ανώδυνη σε σύγκριση με μεθόδους όπως η αποτρίχωση.

Μειονεκτήματα: Αυτή είναι η πιο ακριβή μέθοδος, και παρόλο που συχνά διαφημίζεται ως μόνιμη, συνήθως παρατηρείται μικρή αναγέννηση τρίχας. Μπορεί επίσης να χρειαστούν αρκετές συνεδρίες για να φτάσετε εκεί.

Συμβουλές: Πηγαίνετε πάντα σε έναν εκπαιδευμένο δερματολόγο για αποτρίχωση με λέιζερ. Μπορεί επίσης να έχουν κάποια προϊόντα που συνιστώνται για να βοηθήσουν στο μούδιασμα του δέρματός σας κατά τη διάρκεια και μετά τη διαδικασία. Για το πρόσωπό σας, η περιοχή πάνω από το άνω χείλος τείνει να είναι η πιο ευαίσθητη στον πόνο, οπότε να το έχετε αυτό κατά νου.

Φροντίδα για την Επιδερμίδα σας

Το έχουμε ξαναπεί και θα το ξαναπούμε: η ενυδατική κρέμα είναι το παν. Όποια μέθοδο και αν επιλέξετε, μια ενυδατική κρέμα μετά σημαίνει τα πάντα για να βοηθήσετε την επιδερμίδα σας να παραμείνει απαλή και ενυδατωμένη.

Τι θα κάνετε λοιπόν: ένα βαθύ ξύρισμα με ξυραφάκι; Ραντεβού με μια κλινική λέιζερ; Τώρα ξέρετε τη διαφορά. Βρείτε περισσότερες συμβουλές για την περιποίηση των τριχών του προσώπου σας, ή τα καλύτερα βήματα για την ανδρική περιποίηση τριχών σε άλλες περιοχές.

Ηταν χρήσιμο αυτό το άρθρο;