Ένας άντρας με γένια

Οδηγός Ανάπτυξης και Διατήρησης της γενειάδας

Αν σκέφτεστε να αφήσετε μούσι, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε πριν ξεκινήσετε. Ποιο στυλ γενειάδας σάς ταιριάζει; Πόση προσπάθεια θέλετε να καταβάλλετε για την εμφάνισή σας; Έχετε τα καλύτερα εργαλεία γι’ αυτό; Οι επαγγελματίες μας συνιστούν τη Συσκευή στιλιζαρίσματος για όλες τις χρήσεις. Είναι ιδανική για τριμάρισμα, ξύρισμα και την περιποίηση της γενειάδας σας - βασικά ό,τι χρειάζεστε για κάθε είδους περιποίησης.

Μάθετε τις καλύτερες συμβουλές μας για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στην ανάπτυξη της γενειάδας, ξεκινώντας με την επιλογή του σωστού στυλ για το πρόσωπό σας.

Επιλέγοντας την γενειάδα που σας ταιριάζει

Από το στιλ Goatee μέχρι το Gunslinger, υπάρχουν πολλά στυλ γενειάδας. Είτε σας αρέσει ένα πιο κοντό look, είτε θέλετε μια εντελώς αναπτυγμένη γενειάδα, το να γνωρίζετε ποιο στυλ ταιριάζει καλύτερα στο πρόσωπό σας είναι ένα καλό πρώτο βήμα.

Θα πρέπει να σκεφτείτε το σχήμα του προσώπου σας προτού επιλέξετε ένα στυλ για τις τρίχες στο πρόσωπο. Μια άλλη σκέψη είναι πόσο χρόνο θέλετε να αφιερώνετε στην περιποίηση κάθε μέρα. Έχετε όρεξη για κάτι πιο απαιτητικό ή προτιμάτε ένα πιο γρήγορο στυλ που απαιτεί χαμηλή συντήρηση;

Δείτε παρακάτω τους τύπους σχήματος προσώπου και τα στυλ γενειάδας που τους ταιριάζουν καλύτερα:

  • Στρογγυλό Πρόσωπο: Πιο μακριές τρίχες στο κάτω μέρος και πιο κοντές στα πλάγια θα σας βοηθήσουν να δείξετε το πρόσωπό σας πιο αδύνατο, και να το κάνετε να φαίνεται πιο οριοθετημένο.
  • Τετράγωνο Πρόσωπο: Έχετε έντονο πηγούνι; Οι πιο κοντές τρίχες κοντά στο πηγούνι και πιο πιο λεπτές στα πλάγια αναδεικνύουν τη γραμμή του πηγουνιού σας.
  • Οβάλ Σχήμα: Αυτό το σχήμα προσώπου είναι ιδανικό για τα περισσότερα στυλ γενειάδας, οπότε μη φοβάστε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό.
  • Μακρύ Πρόσωπο: Με αυτό το πιο ορθογώνιο σχήμα προσώπου, θέλετε ένα μούσι που να είναι πιο κοντό στο κάτω μέρος και πιο μακρύ στα πλάγια.

Μεγαλώνοντας Γενειάδα

Η γενειάδα που μεγαλώνει πλήρως μπορεί να συνοδεύεται από κάποια φαγούρα που συνήθως διαρκεί 1-2 εβδομάδες. Για να βοηθήσετε, διατηρήστε την επιδερμίδα σας πλήρως ενυδατωμένη πριν ξεκινήσετε το ξύρισμα. Όταν πρόκειται για το ξύρισμα, η χρήση μιας μηχανής περιποίησης γενειάδας γενειάδας που σας επιτρέπει βαθύ ξύρισμα, θα βοηθήσει τις τρίχες σας να αναπτυχθούν ομοιόμορφα και θα ελαχιστοποιήσει τη φαγούρα.

Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε πάντα καθαρά τα γένια και το πρόσωπό σας, χρησιμοποιώντας ένα σαμπουάν για τα γένια ή ένα πλύσιμο για τα γένια τουλάχιστον μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Οι τρίχες του προσώπου που δεν είναι καλοδιατηρημένες και η ξηρή επιδερμίδα, μπορούν να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη φαγούρα. Συνιστούμε πάντα την ενυδάτωση μετά τον καθαρισμό της γενειάδας σας. Αυτό διατηρεί την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας και των τριχών σας μεταξύ των ξυρισμάτων, ενώ το λάδι γενειάδας μπορεί επίσης να μαλακώσει τις τρίχες της γενειάδας.

Τριμάρετε τα γένια σας

Χρησιμοποιώντας ένα εξάρτημα χτένας για να τριμάρετε τη γενειάδα σας θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε αυτό το ωραίο, ομοιόμορφο look. Χρησιμοποιήστε ένα από τα τρία εξαρτήματα χτένας της μηχανής περιποίησης Gillette (2 mm, 4 mm, 6 mm). Είναι προτιμότερο να ξεκινήσετε με τη μεγαλύτερη χτένα- μπορείτε πάντα να αλλάξετε σε πιο μικρή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ισιώσει τα γένια σας, κάνοντας μερικά περάσματα για συνοχή.

Στη συνέχεια, αφαιρέστε το εξάρτημα της χτένας και τριμάρετε στο σχήμα γενειάδας που σας αρέσει. Μην ξεχάσετε να τριμάρετε τα μέρη που τελικά θα ξυρίσετε στο τέλος. Αυτό οδηγεί σε λιγότερο τράβηγμα και σκάλωμα, που σημαίνει λιγότερους ερεθισμούς της επιδερμίδας.

Τριμάρισμα στο Μουστάκι σας

Το τριμάρισμα στο μουστάκι σας είναι λίγο πιο δύσκολο, αλλά η Μηχανή περιποίησης ακριβείας είναι μια τεράστια βοήθεια. Δείτε τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε, ανεξάρτητα από το επιθυμητό στυλ για το μουστάκι σας:

  1. Χτενίστε το μουστάκι σας
  2. Κόψτε τις τρίχες που πετάνε με το ψαλίδι
  3. Τριμάρετε τις άκρες του μουστακιού σας με τη λεπίδα ακριβείας

Ξύρισμα στα Γένια Σας

Αν θέλετε να ξυρίσετε μέρη του προσώπου σας για ένα καθαρό τελείωμα, θα πρέπει πρώτα να πλύνετε το πρόσωπο και τα γένια σας με ζεστό νερό. Στη συνέχεια, μαλακώστε με λίγο τζελ ξυρίσματος τα σημεία του προσώπου σας που θα ξυρίσετε γυμνά, συμπεριλαμβανομένου του λαιμού και των μάγουλων.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το εξάρτημα ανταλλακτικής κεφαλής στη μηχανή περιποίησής σας, και ξυριστείτε με ελαφριές, απαλές κινήσεις για ένα βαθύ ξύρισμα.

Οι τρίχες στο πρόσωπο μπορούν να αναπτυχθούν προς όλες τις κατευθύνσεις, οπότε μάλλον θα πρέπει να ξυρίζεστε στη φορά της τρίχας και κόντρα. Ένα προηγμένο ξυραφάκι με πολλαπλές κεφαλές ξυρίσματος, όπως το ProShield, θα σας προσφέρει ένα άνετο ξύρισμα.

Ξυράφι Progilde σε ένα τραπέζι

Styling και Σχηματισμός Γενειάδας

Αφού έχετε σχεδόν τελειώσει το σχήμα για το νέο σας μούσι, ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε με τις λεπτομέρειες. Η μηχανή περιποίησης ακριβείας στο πίσω μέρος της ξυριστικής μηχανής Styler της Gillette είναι ιδανική για αυτό το σημείο. Χρησιμοποιήστε τη μηχανή περιποίησής σας για να ορίσετε τις γραμμές κατά μήκος στα μάγουλα και τις φαβορίτες σας και να αποκτήσετε το στυλ γενειάδας ακριβώς όπως το θέλετε.

Για το τελευταίο μέρος της διαδικασίας, μην παραλείψετε τη ρουτίνα για μετά το ξύρισμα. Βρέξτε το πρόσωπό σας με δροσερό νερό και σκουπίστε το ταμποναριστά. Στη συνέχεια, τρίψτε λίγο after shave ή ενυδατική κρέμα για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας απαλή και ενυδατωμένη. Αναμείξτε με ένα ελαφρύ λάδι γενειάδας, ώστε η γενειάδα σας να είναι πάντα απαλή και να δείχνει ωραία.

Για περισσότερες συμβουλές ξυρίσματος, στυλ και έμπνευση, έχουμε τα πάντα για σας.

Ηταν χρήσιμο αυτό το άρθρο;