Βάλσαμο για γένια King C. Gillette

Τα Ιδανικά Εργαλεία Ξυρίσματος: Φτιάχνοντας το Τέλειο Σετ

Μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε τα κατάλληλα εργαλεία ξυρίσματος για εσάς, ειδικά όταν κάθε πρόσωπο είναι τόσο μοναδικό. Ποια προϊόντα λειτουργούν καλύτερα για την επιδερμίδα και τις τρίχες του προσώπου σας; Πόσο σημαντική είναι η ποιότητα σε σχέση με την ποσότητα; Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά υπέροχα προϊόντα περιποίησης γενειάδας για να διαλέξετε, και μπορούμε να σας δώσουμε μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να φτιάξετε το τέλειο σετ ξυρίσματος για την επιδερμίδα και τον τύπο τρίχας σας.

Συνεχίστε να διαβάζετε για μια λίστα με τα κορυφαία χαρακτηριστικά που συνιστούμε για να σας βοηθήσουμε να βρείτε τα κατάλληλα εργαλεία ξυρίσματος για εσάς.

Τα Καλύτερα Προϊόντα για Γενειάδες

Όταν λέμε γενειάδα, εννοούμε πολλά σχήματα και στυλ. Αν βρίσκεστε ακόμα στη διαδικασία ανάπτυξης της γενειάδας σας, δείτε τους οδηγούς μας για να βρείτε το καλύτερο στυλ για το σχήμα του προσώπου σας, είτε έχετε μακρύ πρόσωπο, είτε στρογγυλό πρόσωπο, οβάλ σχήμα προσώπου, είτε μεγαλώνετε μούσι για στιλ Goatee.

Επιλέγοντας Μηχανή Περιποίησης

Μια μηχανή περιποίησης είναι το νούμερο ένα εργαλείο στο οποίο θα βασίζεστε όταν διαμορφώνετε τα γένια σας, και είναι σημαντικό να αναζητάτε μερικά βασικά χαρακτηριστικά. Πρώτον, θέλετε μια μηχανή περιποίησης με εναλλάξιμη χτένα . Με πολλαπλά εξαρτήματα για εναλλαγή, θα μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη ρύθμιση μήκους για τα γένια σας και να την προσαρμόσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι η Μηχανή περιποίησης της Gillette King C. Beard, η οποία συνοδεύεται από τρία διαφορετικά εξαρτήματα χτένας. Η χτένα για τα γένια έχει σταθερό μήκος 1 mm, ενώ η κοντή χτένα για τα γένια έχει 5 ρυθμίσεις μήκους (3 mm, 5 mm, 7 mm, 9 mm ή 11 mm), και η μακριά χτένα για τα γένια έχει άλλες 5 ρυθμίσεις μήκους (13 mm, 15 mm, 17 mm, 19 mm ή 21 mm). Όταν χρησιμοποιείται χωρίς χτένα, η μηχανή περιποίησης της γενειάδας κόβει τις τρίχες του προσώπου σε περίπου 0,5 mm. Με τέτοια μηχανή περιποίησης, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.

Επιλέγοντας Ξυραφάκι

Για την περιποίηση της γενειάδας σας, θα σας συνιστούσαμε ένα ξυραφάκι με λεπίδα ακριβείας στο πίσω μέρος. Επίσης, επιλέγοντας ένα ξυραφάκι που είναι σχεδιασμένο για ευαίσθητη επιδερμίδα, θα βοηθήσει στο ξύρισμα του λαιμού σας.

Ξυράφι Gillette σε ένα τραπέζι

Επιλέγοντας Προϊόντα Aftercare

Για να τιθασεύσετε και να διατηρήσετε τη γενειάδα σας στα καλύτερά της, φροντίστε να επενδύσετε σε μερικά ποιοτικά προϊόντα περιποίησης της γενειάδας, όπως λάδι και καθαριστικό γενειάδας. Για λάδι γενειάδας, θα σας προτείναμε κάποιο με φυτικά συστατικά, όπως το αβοκάντο και το αργανέλαιο, και να βρείτε ένα προϊόν που δεν είναι πολύ λιπαρό. Για καθαριστικό γενειάδας και προσώπου, βρείτε ένα που καθαρίζει την επιδερμίδα και τις τρίχες του προσώπου σας χωρίς να ξηραίνει κανένα από τα δύο. Μην ξεχνάτε και τα αρώματα—δεν θέλετε να σας μείνει καμιά μυρωδιά που μισείτε.

Τα Καλύτερα Προϊόντα για Μουστάκια

Τα μουστάκια φαίνονται ιδιαίτερα ωραία σε πρόσωπα με οβάλ σχήμα, και αν ψάχνετε ένα νέο στυλ, έχουμε μια έμπνευση για να ξεκινήσετε. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, θα χρειαστείτε κάποια από τα ίδια προϊόντα που θα χρησιμοποιούσατε και για το styling της γενειάδας σας, αν και υπάρχουν μερικές ακόμη λεπτομέρειες για να αποκτήσετε το τέλειο σχήμα για το μουστάκι που επιθυμείτε.

Ξυραφάκια για Μουστάκια

Με οποιοδήποτε μουστάκι, το υπόλοιπο πρόσωπό σας θα πρέπει να είναι ωραίο και απαλό, εκτός από ακριβώς πάνω από το άνω χείλος σας και κάτω από τη μύτη σας. Για να πετύχετε αυτή τη κοντινή απόσταση σε όλο το πρόσωπό σας, θα σας συνιστούσαμε ένα ξυραφάκι πολλαπλών λεπίδων και ενσωματωμένη λιπαντική ταινία, ώστε το ξύρισμα να παραμένει ομαλό. Για να πετύχετε ακρίβεια στις άκρες όμως, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με ένα ξυραφάκι μίας λεπίδας.

Μην Ξεχνάτε την Προετοιμασία Ξυρίσματος

Δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσουμε τα οφέλη του υγρού ξυρίσματος. Φροντίστε την επιδερμίδα σας ενώ ξυρίζεστε με μεγάλη ποσότητα κρέμας ή gel ξυρίσματος. Μάθετε τη διαφορά μεταξύ των δύο όταν βρίσκετε το καλύτερο προϊόν για την προσέγγισή σας.

Επιλέγοντας Ψαλίδι

Το ψαλίδι είναι ένα από τα πιο υποτιμημένα προϊόντα για το styling στο μουστάκι σας. Χρειάζεστε μόνο ένα μικρό, όπως ένα ψαλίδι νυχιών. Αυτά τα χρήσιμα ψαλίδια θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τυχόν διάσπαρτες τρίχες, και να διατηρήσετε το μουστάκι σας περιποιημένο.

Τα Καλύτερα Προϊόντα για Ευαίσθητη Επιδερμίδα

Αν είστε άντρας με ευαίσθητη επιδερμίδα, δεν είστε οι μόνοι. Για πολλούς, η εμπειρία του ξυρίσματος μπορεί να είναι επώδυνη αν χρησιμοποιείτε προϊόντα που είναι άσκοπα σκληρά. Ευτυχώς, υπάρχουν πλέον πολλά προϊόντα διαθέσιμα για δέρματα όπως το δικό σας.

Αναζητώντας το Κατάλληλο Ξυραφάκι

Επειδή η ευαίσθητη επιδερμίδα είναι πιο επιρρεπής σε δερματικούς ερεθισμούς και καψίματα του ξυρίσματος, επιλέξτε ένα ξυραφάκι που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την επιδερμίδα σας. Για πολλούς, αυτό σημαίνει λιγότερες λεπίδες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ξυραφάκι μας SkinGuard. Αυτό έχει μόνο δύο λεπίδες με το χαρακτηριστικό «SkinGuard» τοποθετημένο ανάμεσα. Αυτή η πρακτική λωρίδα βοηθά στη λείανση της επιδερμίδας καθώς ξυρίζεστε, για λιγότερα τραβήγματα. Μείνετε πάντα εφοδιασμένοι με φρέσκες κεφαλές ξυρίσματος!

Μην Ξεχνάτε την Προετοιμασία του Ξυρίσματος

Και πάλι, δεν μπορούμε να τονίσουμε αρκετά αυτό το προϊόν: ξυρίζεστε πάντα με κρέμα ή gel ξυρίσματος. Για ευαίσθητη επιδερμίδα, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν που να είναι απαλό για την επιδερμίδα, δηλαδή χωρίς χρωστικές ουσίες και αλκοόλ. Αυτές οι προσθήκες μπορούν να ξηράνουν την επιδερμίδα σας, να την κοκκινίσουν, και να την ερεθίσουν. Το SkinGuard Sensitive Gel μας επίσης, περιέχει αλόη, για υπέροχη αίσθηση.

Μείνετε Ενυδατωμένοι

Θα το συνιστούσαμε για κάθε τύπο επιδερμίδας, αλλά ειδικά για την ευαίσθητη επιδερμίδα, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα μετά από κάθε ξύρισμα για να διατηρείτε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη. Προσέξτε επίσης το αλκοόλ και άλλες σκληρές χημικές ουσίες σε αυτό το προϊόν. Δεν είναι επίσης κακή ιδέα να σκεφτείτε μια ενυδατική κρέμα με δείκτη SPF αν πρόκειται να βγείτε έξω μετά το ξύρισμα.

Τα Καλύτερα Προϊόντα για Γενειάδες Stubble Beard

Αντίθετα με το τι λέει ο κόσμος, το ξύρισμα στα γένια απαιτεί επίσης δουλειά! Για να παραμείνετε κομψοί, και όχι σαν να έχετε μόλις ξυπνήσει από ξενύχτι, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ορισμένα βασικά προϊόντα:

  • Ένα σταθερό ξυραφάκι, ιδανικά με πολλαπλές λεπίδες
  • Μια μηχανή περιποίησης με εξάρτημα χτένας 2 mm ή 3 mm
  • Μια μηχανή περιποίησης ακριβείαςγια τις άκρες σας
  • Μια καλή ενυδατική κρέμα ή after shave

Έχουμε επίσης συμβουλές για τη διατήρηση αυτού του look για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακόμα δεν μπορείτε να βρείτε τα κατάλληλα εργαλεία για εσάς; Η Gillette διαθέτει επίσης πολλά άλλα προϊόντα για να δείτε, καθώς και ορισμένα κιτ και σετ ξυρίσματος που έχουν ήδη συγκεντρωθεί. Μόλις αποκτήσετε τον καλύτερο εξοπλισμό για την περιποίηση της γενειάδας σας, μάθετε περισσότερες συμβουλές και υποδείξεις για το styling.

Ηταν χρήσιμο αυτό το άρθρο;