Ένας άντρας που ξυρίζει το πρόσωπό του με ξυράφι Gillette

Ειδικοί στις τρίχες προσώπου: Λύσεις 17 συχνές ερωτήσεις

Ακολουθούν οι κυριότερες ερωτήσεις του κόσμου σχετικά με το ξύρισμα, το styling και τη φροντίδα των γενειάδων και των τριχών του προσώπου.

Ξυρισμα

Πώς ξυρίζομαι για πρώτη φορά?

Καλώς ήρθατε στο κλαμπ. Ακολουθεί ένα σύντομο ταχύρρυθμο μάθημα: πρώτα, θα πρέπει να πλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό και στη συνέχεια να προετοιμάσετε την επιδερμίδα σας με ένα shave prep. Στη συνέχεια, ξυρίστε το πρόσωπό σας με ελαφριές, απαλές κινήσεις, ξεπλένοντας το ξυραφάκι σας καθώς προχωράτε και αφήνοντας το ξυραφάκι να κάνει όλη τη δουλειά. Ολοκληρώστε με λίγη ενυδατική κρέμα για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας λεία και ενυδατωμένη.

Το πιο σημαντικό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το ξύρισμα γίνεται ευκολότερο με την εξάσκηση. Αποκτήστε έναν πιο λεπτομερή οδηγό για το ξύρισμα για πρώτη φορά.

Πώς ξυρίζομαι με ευαίσθητη επιδερμίδα?

Εάν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, η διατήρηση της ενυδάτωσης της επιδερμίδας σας είναι το κλειδί. Χρησιμοποιήστε άφθονη ποσότητα κρέμας ξυρίσματος ή gel, και βεβαιωθείτε ότι οι ανταλλακτικές κεφαλές του ξυραφιού σας είναι καινούργιες και κοφτερές. Όταν ξυρίζεστε, να κινείτε το ξυραφάκι σας προς τη φορά της τρίχας-δηλαδή, προς την ίδια κατεύθυνση με την ανάπτυξη των τριχών σας. Ξεπλύνετε το ξυραφάκι σας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας με ζεστό νερό και ξεπλύνετε το πρόσωπό σας εντελώς όταν τελειώσετε. Μετά το ξύρισμα, διατηρήστε την επιδερμίδα σας απαλή χρησιμοποιώντας μια καλή ενυδατική κρέμα.

Έχουμε επίσης περισσότερες συμβουλές και προτάσεις για το ξύρισμα με ευαίσθητη επιδερμίδα.

Πώς ξυρίζομαι με ακμή?

Όπως και με το ξύρισμα με ευαίσθητη επιδερμίδα, αν έχετε ακμή ή δερματικές ατέλειες, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το ξυραφάκι σας για να ξυρίζεστε με το κόκκο, προς την ίδια κατεύθυνση που αναπτύσσονται οι τρίχες σας. Βεβαιωθείτε, επίσης, ότι χρησιμοποιείτε ένα καλό, καθαρό ξυραφάκι και προϊόντα ξυρίσματος χωρίς οινόπνευμα. Χρησιμοποιήστε απαλές κινήσεις και όταν τελειώσετε ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό. Μην ξεχάσετε την ενυδατική κρέμα στο τέλος (και βρείτε μία που να είναι κατάλληλη για λιπαρή, με τάση για ακμή επιδερμίδα).

Διαβάστε περισσότερα για το ξύρισμα με ακμή.

Μερικές συμβουλές για την περιποίηση του σώματος?

Για την περιποίηση του σώματος και το ξύρισμα, γνωστό και ως manscaping (ανδρική περιποίηση τριχών), η καλύτερη προσέγγιση εξαρτάται από την περιοχή. Ευτυχώς, έχουμε μια πιο λεπτομερή ανάλυση για το πώς να ξυρίζετε το στήθος, το σώμα και την πλάτη σας. Για κάθε περιοχή, θα πρέπει να ξεκινήσετε με ένα ζεστό ντους και άφθονο τζελ ξυρίσματος (σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο προϊόν χωρίς αλκοόλ). Και να θυμάστε, η ενυδατική κρέμα είναι πάντα ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε το δέρμα σας μετά το ξύρισμα απαλό.

Ένας άντρας με ξυρισμένο σώμα

Τι είναι καλύτερο: Υγρό ή στεγνό ξύρισμα?

Εν ολίγοις, εξαρτάται από τον τύπο της επιδερμίδας σας και το ξύρισμα που επιθυμείτε. Αν έχετε ευαίσθητη ή ξηρή επιδερμίδα, ή θέλετε ένα πολύ βαθύ ξύρισμα, το υγρό ξύρισμα μπορεί να είναι ο σωστός τρόπος. Αν χρειάζεστε απλώς τριμάρισμα, ένα στεγνό ξύρισμα (με ηλεκτρική ξυριστική μηχανή) μπορεί να είναι το καλύτερο. Διαβάστε περισσότερα για τις δύο προσεγγίσεις.

Πώς χρησιμοποιώ ένα ξυραφάκι ασφαλείας (επίσης γνωστό ως ξυραφάκι διπλής κόψης)?

Σήμερα, ένα ξυραφάκι ασφαλείας μπορεί να σημαίνει πολλά διαφορετικά μοντέλα, οπότε μάθετε περισσότερα για το ποιο είναι το καλύτερο για εσάς. Μερικές συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου κατά το ξύρισμα είναι να χρησιμοποιείτε τζελ ή κρέμα ξυρίσματος, να ξεπλένετε το ξυραφάκι σας καθώς προχωράτε και να ολοκληρώνετε το ξύρισμα με μια καλή ενυδατική κρέμα.

Γιατί θα πρέπει να χρησιμοποιήσω ένα prep ξυρίσματος?

Το τζελ, η κρέμα ή ο αφρός ξυρίσματος βοηθά στην πρόληψη των τραβηγμάτων και των κοψιμάτων, του ερεθισμού του ξυρίσματος και του καψίματος, παρέχοντας ένα λιπαντικό στρώμα μεταξύ του δέρματος και του ξυραφιού. Χρειάζεστε περισσότερους λόγους ή θέλετε να μάθετε τη διαφορά μεταξύ τζελ ξυρίσματος και κρέμας ξυρίσματος (ή αφρού); Δείτε αυτό το άρθρο.

Πώς ξυρίζω το κεφάλι μου?

Λατρεύουμε το εντελώς ξυρισμένο look. Συνοψίζοντας: ένα καλό ξύρισμα στο κεφάλι ξεκινάει με ένα κούρεμα, όσο πιο κοντά μπορείτε με μια μηχανή περιποίησης, και στη συνέχεια με το πλύσιμο των υπόλοιπων μαλλιών. Στη συνέχεια, απλώστε πολύ τζελ ξυρίσματος, επειδή ο ερεθισμός του ξυρίσματος μπορεί να συμβεί και στην κορυφή. Με ένα κοφτερό, φρέσκο ξυραφάκι, χρησιμοποιήστε απαλές κινήσεις και ξυρίστε αργά γύρω από κάθε περίγραμμα. Ξεπλύνετε τις κεφαλές ξυρίσματός σας στην πορεία και συνεχίστε να εφαρμόζετε ξανά τζελ ξυρίσματος καθώς προχωράτε. Τέλος, ξεπλύνετε το κεφάλι σας, σκουπιστείτε με πετσέτα και ενυδατωθείτε.

Στυλ

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή στυλ γενειάδας?

Μερικά από τα κορυφαία στυλ γενειάδας αυτή τη στιγμή είναι το Short Boxed Beard, το Stubble Beard 3 ημερών, και μια καλοχτενισμένη γενειάεδα hipster.

Διαβάστε για 15 ακόμα στυλ γενειάδας και βρείτε την κατάλληλη για εσάς.

Πώς να διορθώσω τα κενά γένια?

Υπάρχουν μερικές διαφορετικές μέθοδοι για να διορθώσετε μια κενή γενειάδα: να τη μεγαλώσετε, να δοκιμάσετε ένα πιο κοντό στυλ γενειάδας, όπως τα γένια χωρίς μουστάκι, και να πειραματιστείτε με αυτό που έχετε. Δείτε περισσότερες οδηγίες για το πώς να διορθώσετε την ανομοιόμορφη ανάπτυξη της γενειάδας.

Πώς σχηματίζω το μουστάκι μου?

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ για μουστάκια, οπότε είναι καλό να γνωρίζετε ποιο σας ταιριάζει καλύτερα και πώς να το φτιάξετε. Πρώτα, θα πρέπει να κόψετε το μουστάκι σας με μια χτένα σταθερού μήκους, όπως αυτή που συνοδεύει η Συσκευή στιλιζαρίσματος για όλες τις χρήσεις. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το εξάρτημα της χτένας και καθορίστε το σχήμα του μουστάκι σας μόνο με τη μηχανή περιποίησης, ελέγχοντας τη συμμετρία. Για το πιο βαθύ ξύρισμα, προετοιμάστε το πρόσωπό σας με άφθονο τζελ ξυρίσματος και ξυρίστε το πρόσωπό σας με ξυραφάκι χρησιμοποιώντας ελαφριές, απαλές κινήσεις. Για να δημιουργήσετε πολύ σχηματισμένες άκρες για το μουστάκι σας, χρησιμοποιήστε μια μηχανή περιποίησης ακριβείας. Τέλος, ξεπλύνετε, στεγνώστε και ενυδατώστε το πρόσωπό σας.

Μάθετε περισσότερα για το πώς να σχηματίζετε το μουστάκι σας.

Ποια είναι τα καλύτερα στυλ Goatee?

Ακολουθούν τέσσερα από τα αγαπημένα μας στιλ Goatee, με ένα από τα πιο δημοφιλή να είναι το κυκλικό μούσι.

Περιποιηση Επιδερμιδας

Πώς μπορώ να απαλλαγώ από τις γυρισμένες τρίχες?

Όλοι τα έχουμε περάσει. Πολλές γυρισμένες τρίχες φεύγουν από μόνες τους, αρκεί να μην τις πειράζετε. Αλλά για μια επίμονη τρίχα που πρέπει να φύγει, προτείνουμε τη διαδικασία:

  1. Πιέστε μια ζεστή, υγρή χαρτοπετσέτα ή μια καθαρή πετσέτα χεριών στο καρούμπαλο, για περίπου ένα λεπτό. Θα παρατηρήσετε ότι οι τρίχες αρχίζουν να ξεπροβάλλουν πάνω από το δέρμα.
  2. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό τσιμπιδάκι για να τραβήξετε απαλά τις τρίχες από το καρούμπαλο χωρίς να τις μαδήσετε ή να σκαλίσετε στο δέρμα.
  3. Στη συνέχεια, πλύνετε την περιοχή και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια κρέμα για να βοηθήσετε τις κοκκινίλες και τη διαδικασία επούλωσης, όπως η υδροκορτιζόνη.

Λάβετε περισσότερες συμβουλές για την αφαίρεση των γυρισμένων τριχών, καθώς και για την πρόληψή τους.

Πώς αντιμετωπίζω την πιτυρίδα στα γένια?

Για να αντιμετωπίσετε ένα ξηρό, ξεφλουδισμένο μούσι, δοκιμάστε πρώτα την απολέπιση. Φροντίστε να κρατάτε το πρόσωπο και τις τρίχες σας πολύ καθαρά. Θα πρέπει επίσης να ενυδατώνεστε καθημερινά για να διατηρείτε την ξηροδερμία υπό έλεγχο. Εάν συνεχίζει να αποτελεί πρόβλημα, απευθυνθείτε σε δερματολόγο.

Περιποιηση Γενειαδας

Πώς να τριμάρω τα γένια μου?

Βασικά, θα πρέπει πρώτα να πλύνετε τα γένια σας και στη συνέχεια να τα βουρτσίσετε. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια μηχανή περιποίησης για να τριμάρετε σταδιακά τις τρίχες του προσώπου σας. Στη συνέχεια, χτενίστε το μουστάκι σας και καθαρίστε το με ένα ψαλίδι. Για να διατηρήσετε τη γενειάδα σας σε άψογη κατάσταση, λίγο λάδι γενειάδας θα σας βοηθήσει.

Πώς μεγαλώνω γενειάδα?

Όταν μεγαλώνετε τη γενειάδα σας από το μηδέν, να αναμένετε αρκετή φαγούρα τις πρώτες δύο εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου (και όχι μόνο), θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το δέρμα και οι τρίχες του προσώπου σας είναι καθαρά και ενυδατωμένα. Γι' αυτό χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό προσώπου και γενειάδας καθώς και μια ενυδατική κρέμα κάθε μέρα. Όταν έρθει η ώρα να αρχίσετε να διαμορφώνετε τη γενειάδα σας, χρησιμοποιήστε μια μηχανή περιποίησης για να κόψετε και να διαμορφώσετε τις τρίχες του προσώπου σας. Σας έχουμε καλύψει για όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ανάπτυξη, το σχήμα και το styling της γενειάδας.

Πώς χρησιμοποιώ λάδι γενειάδας?

Το λάδι γενειάδας είναι εύκολο στη χρήση και κάνει τεράστια διαφορά. Πώς λειτουργεί:

  1. Αδειάστε μερικές σταγόνες από το λάδι γενειάδας στην παλάμη του χεριού σας
  2. Κάντε μασάζ με το λάδι γενειάδας στις τρίχες του προσώπου σας, φροντίζοντας να το χτενίσετε εντελώς
  3. Προσπαθήστε να φτάσετε μέχρι το δέρμα κάτω από τη γενειάδα σας

Μάθετε περισσότερα για τον τρόπο χρήσης του λαδιού γενειάδας καθώς και άλλα προϊόντα φροντίδας γενειάδας που μπορούν να βοηθήσουν.

Άλλες ερωτήσεις; δείτε τη σελίδα Συχνές ερωτήσεις & Επικοινωνία και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ηταν χρήσιμο αυτό το άρθρο;